Hírek

Edgar Wright már forgatja is legújabb filmjét

A Baby Driver rendezője elkezdte forgatni legújabb filmjét. Edgar Wright ezúttal egy pszichológiai thrilleren dolgozik, amely London szívében fog játszódni.

Edgar Wright projektjei körül kicsit nagy volt a csönd, de azt maga a rendező törte meg nemrég – tudósít a Collider. A Twitteren és az Instagramon jelezte, hogy máris belekezdett legújabb filmjébe, amely a Last Night is Soho címet viseli. Ezzel együtt a film első logóját is felfedték.

A Scott Pilgrim a világ ellen, a Világvége és a Baby Driver rendezője Krysty Wilson-Cairnsszel (aki a Penny Dreadful utolsó évadját írta) dolgozik együtt a forgatókönyvön, amelynek alapját Wright saját élményei, tapasztalatai adják, amit Sohóban, London egyik városrészében szerzett. „Rájöttem, hogy sosem csináltam még filmet London centrumáról – pláne Sohóról, ahol az utóbbi 25 éven jelentős részét töltöttem. Ez a film arról a Londonról szól, amiben én léteztem” – fejezi ki érzéseit a rendező a filmmel kapcsolatban.

A Last Night in Soho történetéről még nem tudunk semmit, de az ígéretek szerint egy pszichológiai thriller lesz. A főszerepet Anya Taylor-Joy játssza (akit a Széttörvében láthattunk például), őt Matt Smith és Thomasin McKenzie kíséri a vásznon – előbbit a Doctor Who-ból vagy A koronából ismerhetjük, utóbbit a Ne hagyj nyomot!-ból.

Anya Taylor-Joy, Matt Smith, Thomasin McKenzie

Wright ezúttal nem Bill Pope-pal dolgozik együtt, aki a legutóbbi három filmjét is fényképezte, hanem Chung-hoon Chunggal. Tekintve, hogy a Last Night in Soho miféle filmnek ígérkezik, valószínűleg hasznos a dél-koreai operatőr tapasztalata, aki például az Az remake képeiért is felelt.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya