Hírek

Edgar Wright rendezheti az új Barbarellát, Sydney Sweeney veszi át Jane Fonda szerepét

Tárgyalások folynak arról, hogy Edgar Wright rendezi az 1960-as években kiadott francia képregény és az abból készült, ’68-as filmfeldolgozás remake-jét, a Barbarellát. Annak idején Jane Fonda játszotta el a 41. századi űrhajós szerepét, most az egyre foglalkoztatottabb Sydney Sweeney veszi át a stafétát.

Miután az Imádlak utálni a Sony-nak és Sweeney-nek is sikert hozott, a stúdió ismét a színésznővel működik együtt egyik következő projektjében. A főszereplő kiléte már tavaly óta köztudott, azt azonban most adta hírül a Deadline, hogy a rendezői székbe nagy eséllyel a Cornetto-trilógia (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, Világvége), a Scott Pilgrim a világ ellen, az Utolsó éjszaka a Sohóban és a Nyomd, bébi, nyomd rendezője, Edgar Wright ül majd.

Jane Fonda egy tavalyi interjúban a The Hollywood Reporternek beszélt arról, milyen elképzelései voltak az 1968-as filmmel kapcsolatban, amit egyébként akkori férje, Roger Vadim rendezett. A Barbarella ugyan megszilárdította Fonda szexszimbólum státuszát, azonban ahogyan visszaemlékszik, egyáltalán nem ez volt a filmmel az elsődleges célja.

Fonda nem vesz részt a remake-ben, de persze a véleménye megvan róla:

Próbálok nem foglalkozni vele, mert aggódom, hogy mi lesz belőle. Volt egy elképzelésem arról, hogyan kellene csinálni, amit Dino De Laurentiis [az eredeti film producere] nem hallgatott meg. Pedig egy igazi feminista film is lehetett volna belőle.”

A film egyelőre fejlesztés alatt áll, tekintettel Sweeney elfoglalt időbeosztására, és Wright is jelenleg a Menekülő ember előkészületeivel van elfoglalva, így nem a Barbarella lesz a soron következő projekt egyikük számára sem. Az új feldolgozás társszerzői Jane Goldman és lánya, Honey Ross lesznek. Goldman olyan sikeres franchise-ok elindításában segédkezett, mint az X-Men-filmek, valamint a Csillagpor és a Kingsman 1. és 2. része.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com