Hírek

Edgar Wright Stephen King-adaptációt rendez, főszerepben Glen Powell

Glen Powell veszi át a stafétát Arnold Schwarzeneggertől, aki 1987-ben játszotta a főszerepet a Menekülő emberben. 

Edgar Wright, a kultikus Cornetto-trilógia (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, Világvége), a Scott Pilgrim a világ ellen, a Nyomd, bébi, nyomd és az Utolsó éjszaka a Sohóban rendezője ezúttal Stephen King 1982-es disztópikus regényét vette elő, hogy egy újabb filmadaptációt készítsen belőle a majd’ 40 évvel ezelőtti, Paul Michael Glaser rendezésében és Schwarzenegger főszereplésével készült feldolgozás után. Wright egyúttal producere is a készülő filmnek.

A Menekülő ember főszereplőjét, Ben Richardsot az egyre felkapottabb Glen Powell játssza, aki legutóbb ugyanennek a kategóriának női verziójával, a Sydney Sweeney-vel az oldalán hozta vissza a divatba a klasszikus romkomot az Imádlak utálni képében, világszerte több mint 200 millió dolláros bevétellel. Powell ez előtt Tom Cruise oldalán, a Top Gun: Maverickben bukkant fel, tavaly pedig a Hit Man főszerepében brillírozott, ráadásul a forgatókönyvért is ő felelt Richard Linklaterrel karöltve. A Netflix 20 millió dollárért vásárolta meg a filmet, miután tavaly ősszel bemutatták a Torontói Filmfesztiválon. Powellt legközelebb a Twisters című thrillerben láthatjuk majd.

Wright kifejtette, hogy filmje nem a korábbi filmadaptáció remake-je lesz, hanem King regényének hűségesebb feldolgozása, beleértve azokat a részeket, amelyeket Paul Michael Glaser rendező kihagyott. King regénye 2025-ben játszódik, a főszerepben a pénztelen Ben Richards-zal, aki a családját is képtelen eltartani, ezért jelentkezik egy tévés vetélkedőbe. Ezekben a vetélkedőkben azonban a versenyzők szó szerint az életükért futnak, mivel ezekben az amerikai közönséget arra buzdítják, hogy pénzdíjért gyilkolják meg a játékosokat.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com