Hírek

Edgar Wright szerint minden idők legjobb akciófilmje a Mad Max – A harag újta

Edgar Wright, az új évezred egyik legjobb rendezője most végre kimondta, amire eddig sokan csak félve mertünk gondolni: a 2015-ös Mad Maxnél még sosem készült jobb akciófilm. És tényleg. 

A Cornetto-trilógia, a Scott Pilgrim a világ ellen és a Baby Driver rendezője, Edgar Wright hangot adott Mad Max – A harag útja iránti rajongásának. A rendező a Twitteren ajnározta George Miller klasszikusát. „Tesztelnem kellett az új projektoromat otthon, és megerősíthetem, hogy továbbra is a Mad Max – A harag útja minden idők legjobb akciófilmje” – hangzott el a súlyos, megmásíthatatlan kijelentés a közösségi oldalon.

Edgar Wright (balra) és Ansel Elgort a Baby Driver forgatásán.

A szélsőséges deklaráció aztán jó sok “mi van ezzel, mi van azzal” típusú választ generált, miközben mindenki érezte, hogy egy kikezdhetetlen, fontos és érvényes állítás került megfogalmazásra. Wright éppen ezért csak egy kommentre reagált, amivel aztán rendesen helyben is hagyta az internet méltatlankodó népét. „Mindig amikor szuperlatívuszokban beszélek a moziról, akár az akciófilm zsánerről, akár másról, jön egy válasz, amiben az áll: mi van a Ragadozóval vagy a Kommandóval?“. Az oltás után lassan elcsendesült a Twitter.

A harag útja ritkán tapasztalható kitörő fogadtatásban részesült, ami 10 Oscar-jelölésben, köztük a legjobb film és legjobb rendezés kategóriában és 6 Oscar-díjban kulminálódott. Míg a film hivatalosan is bejelentett folytatása, a Wasteland már jó ideje csak stagnál, addig Edgar Wright új horrorfilmmel jelentkezik. A filmet a rendező nyáron kezdi forgatni.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.