Hírek

Ég veled, Rick Grimes… egy darabig

The Walking Dead
The Walking Dead

Andrew Lincoln, a The Walking Dead főszereplője búcsúzik az utóbbi években óriásivá dagasztott  zombiuniverzumtól. Legalábbis ezt hitette el a nézőkkel az AMC az elmúlt hónapokban.

Sőt, azt is lehetett tudni, hogy utoljára a november 4-i epizódban lesz látható Rick Grimes karaktere, és valóban – vigyázat, spoiler –, meg is történt a könnyes búcsú, ám nem egészen úgy, ahogy arra számítottunk. Rickre ugyanis az epizód végén nem a halál, hanem egy helikopter várt, ami teljesen új utakra viszi a szereplőt.

Olyannyira, hogy az epizódot követő kibeszélő showban máris lerántották a leplet az alkotók a terveikről: Rick nem tűnik el a The Walking Dead univerzumából, mindössze a sorozatban nem láthatjuk őt többé. Helyette egész estét tévéfilmekkel készülnek, a jelenlegi tervek szerint legalább három darabbal, melyek mindegyike egy mozifilm színvonalát fogja hozni a nézőknek.

Ezzel a húzással nem titkolt célja az alkotóknak, hogy még inkább kiszélesítsék a TWD világát, és akár több, párhuzamos szálon kezdjenek el építkezni. A kérdés már csak az, hogy vajon van-e igény a nézők részéről egy efféle próbálkozásra, hiszen egyre több rajongó panaszkodik a sorozat kifulladására, és sokáig a Fear the Walking Dead kapcsán sem volt túl nagy a lelkesedés.

Az viszont biztos, hogy Rick Grimes karaktere már önmagában húzóerőt jelent, hiszen közel 9 évadon át vitte a hátán a szériát, s maga a színész is csupán azért szeretett volna kiszállni, mert túl sok időt vettek el a forgatások a családjától.

Külön izgalmas, hogy a TWD egyik fő tartalomfelelőse, Scott Gimple szerint Rick az önálló filmjeiben a megalkotott világ egy eddig teljesen ismeretlen szegletébe csöppen majd, ahol új fajta kihívások várnak majd rá. Hogy ez pontosan mit jelent, azt persze még nem tudni, de azért bizakodóak lehetünk, mert végre új színt hozhatnak ebbe a kissé megfásult, zombikkal teli világba.

Avatar

Wehli-Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya