Hírek

Egy 17 éves fiú megerőszakolásával vádolják Bryan Singert

Valószínűleg keveseket lep meg ez a vád, ugyanis Bryan Singer sáros múltja jó ideje nyílt titok a filmes körökben.

Cesar Sanchez-Guzman azzal vádolja az X-Men: Az eljövendő múlt napjai rendezőjét, hogy 2003-ban egy Seattle-ben állomásozó jachton orális szexre kényszerítette majd később meg is erőszakolta őt. Sanchez-Guzman állítása szerint Singer később szerepajánlatot tett neki abban az esetben, ha nem beszél a történtekről. A rendező azzal győzködte az áldozatát, hogy senki nem hisz majd neki, és ha mégis beszél, tönkreteszi a fiú karrierjét.

 

A vádló nem a #metoo keretei közt beszélt az esetről, hanem jogi útra terelte a dolgot: beperelte Bryan Singert. A rendezőt nemrég eltávolították aktuális projektje, a Bohém rapszódia című Queenről készülő életrajzi film éléről. Hogy a három nappal későbbi feljelentésnek és a rendező eltávolításának köze van-e egymáshoz, arról egyelőre csak spekulációk folynak.

Singer kategorikusan tagadja az ellene felhozott vádakat.

Ügyvédje nyilatkozata szerint a vád gyenge lábakon áll, és nem ez lenne az első eset, hogy nem megtörtént dolgokat állítanak a rendezőről. Egy 2014-es eset kapcsán például kiderült, hogy hamisak a vádak Singer ellen – az ügyvéd szerint ez most sem lesz másképp.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés