Hírek

Egy 17 éves fiú megerőszakolásával vádolják Bryan Singert

Valószínűleg keveseket lep meg ez a vád, ugyanis Bryan Singer sáros múltja jó ideje nyílt titok a filmes körökben.

Cesar Sanchez-Guzman azzal vádolja az X-Men: Az eljövendő múlt napjai rendezőjét, hogy 2003-ban egy Seattle-ben állomásozó jachton orális szexre kényszerítette majd később meg is erőszakolta őt. Sanchez-Guzman állítása szerint Singer később szerepajánlatot tett neki abban az esetben, ha nem beszél a történtekről. A rendező azzal győzködte az áldozatát, hogy senki nem hisz majd neki, és ha mégis beszél, tönkreteszi a fiú karrierjét.

 

A vádló nem a #metoo keretei közt beszélt az esetről, hanem jogi útra terelte a dolgot: beperelte Bryan Singert. A rendezőt nemrég eltávolították aktuális projektje, a Bohém rapszódia című Queenről készülő életrajzi film éléről. Hogy a három nappal későbbi feljelentésnek és a rendező eltávolításának köze van-e egymáshoz, arról egyelőre csak spekulációk folynak.

Singer kategorikusan tagadja az ellene felhozott vádakat.

Ügyvédje nyilatkozata szerint a vád gyenge lábakon áll, és nem ez lenne az első eset, hogy nem megtörtént dolgokat állítanak a rendezőről. Egy 2014-es eset kapcsán például kiderült, hogy hamisak a vádak Singer ellen – az ügyvéd szerint ez most sem lesz másképp.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya