Hírek

Egy időre visszavonul a színészkedéstől George Clooney

Nem a legmeglepőbb, hiszen George Clooney rendezőként is tevékenykedik, de az indoklása igazán mulatságos.

A Suburbicon című rendezése még fut a mozikban, ám ő legutóbb egy éve, a Pénzes cápában játszott szerepet. Clooney azonban egyelőre nem is tervez újakat vállalni, mert úgy gondolja, nincs rá szüksége. A színész már édesapja egy ikerpárnak, és azt nyilatkozta, hogy a színészkedés nem prioritás számára.

George Clooney a Gravity című filmben

„Már 56 vagyok, és régóta színészkedem. Már nem vagyok, és nem is kell, hogy az a fickó legyek, aki megszerzi a film végén a nőt. Ha egy olyan szerepet kapnék, mint Paul Newman Az ítéletben, akkor ugranék. Sajnos nincs olyan sok az ilyen ajánlatokból.” – nyilatkozta Clooney, majd hozzátette – „Régebben a színészetből fizettem a lakbért, de nemrég eladtam egy tequilát gyártó céget egy kib***ott milliárd dollárért.

Már nem kell a pénz.”

Jó hallani tehát, hogy a Clooney-háztartásban az anyagiak már nem probléma, viszont az Oscar-díjas színész biztosan hiányozni fog a nézőknek a mozivásznakról. Clooney emellett cáfolta azt is, hogy politikai pályára állna, bár sokan tanácsolták neki – neki azonban nincsenek ilyen ambíciói.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.