Hírek

Egy, kém, há’! – Rekord nézettséget hoz a tini szupererő

A Netflix két évvel ezelőtti ázsiai meglepetés befutója, a Nyerd meg az életed után újabb koreai rekorder a láthatáron, ezúttal a Disney+ és a Hulu kínálatában.

A sorozat (eredeti címén Moving) története szerint szupererővel rendelkező gyerekek és nehéz sorsú szüleik hétköznapjait mutatja be. A hazájában nagy népszerűségnek örvendő Ryu Seung-ryong (Life is Beautiful) főszereplésével készült sorozat az első héten nézettség rekordot döntött Ázsiában.

Érdekessége, hogy egy Koreában igen nészerű webtoon (webes képregény) adaptációja, ezáltal szerepet kap benne az univerzumépítés és az eredettörténet is, mint műfaji sajátosság. A jelenleg még 11 epizódnál tartó Moving a a szuperhősfilmek és a kémfilmek világa közti crossoverként indul, meglátjuk, mi lesz belőle.

Az elmúlt évek trendjei alapján kijelenthető, hogy a streaming platformokon egyre nagyobb teret kapnak az ázsiai tartalmak, melyek változó minőséggel, de hatalmas számossággal igyekeznek megfelelni az elvárásoknak. Jelenleg már nem csak a Netflix igyekszik lehetőséget adni ezeknek a sorozatoknak, de a Disney+ is meglátta bennük az üzleti lehetőséget, és egyre több ázsiai (főleg koreai) filmet és sorozatot tesz elérhetővé akár globálisan is.

A magyarul Egy, kém, há!-ként futó sorozat augusztus 9. óta nálunk is elérhető a Disney+ kínálatában.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com