Hírek

Egy milliárd dolláros büdzsével megkezdődött az új Avatar forgatása

2009-ben hatalmasat robbant James Cameron fantasy látványorgiája, az Avatar. A rendező pedig az első film óta rebesgeti, hogy folytatást szeretne. Hát végre eljött ez a nap is: megkezdődött az Avatar következő részének a forgatása. Az összesen újabb 4 alkotás pedig egy milliárd dolláros büdzsével készül – írja a Collider.

Bár közel sem az egész világ esett hasra az Avatar láttán – sokan a történetet kritizálták, hogy az alárendelődött a látványnak -, így is hatalmas sikerrel vetítették James Cameron filmjét. Az első Avatar alkotás több mint 2,5 milliárd dolláros bevételt hozott, így sosem az volt igazán kérdés, hogy kap-e folytatást, hanem hogy mikor.

Úgy tűnik végre minden összeállt, mert hivatalosan is kezdetét vette az új Avatar film folytatása. A mostani friss munka csak egy lesz a négy folytatás közül, így ha minden jól alakul, egy öt részes sequel-t kap a CG-t elsők közt igazán jól használó Avatar. Az anyagiakkal valószínűleg nem lesz gond, hiszen a stáb egy egy milliárd dolláros büdzsével dolgozik majd, igaz, ez az összeg mind a négy filmre szól elvileg.

A legújabb film csak 2020-ban érkezik a mozikba, pontos történet még nincsen. Ami biztos, hogy visszatérnek az első filmből megismert szereplők. Így ismét kékbe öltözik Zoe Saldana, Sam Worthington, de Sigourney Weaver-t és Stephen Lang-ot is újra láthatjuk. Hozzájuk csatlakozik Oona Chaplin, Cliff Curtis és Joel David Moore.

A rendezői székben tehát James Cameron, aki Josh Friedman és Shane Salerno oldalán a forgatókönyvet is jegyzi.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com