Hírek

Jared Leto egy nap alatt forgatott le egy dokumentumfilmet

Jared Leto szándéka az A Day in the Life of America című dokumentumfilmjével, hogy az amerikaiak szembenézzenek önmagukkal.

A Variety egy interjújában a Mielőtt meghaltamban nyújtott mellékszerepéért Oscarral jutalmazott színész, Jared Leto lerántotta a leplet egy projektjéről. A Day in the Life of America – ez a címe a dokumentumfilmnek, melynek forgatási ideje csupán egy július 4-ét vett igénybe.

92 különböző stáb összeadott munkája adja ki a dokumentumfilm végső formáját.

A függetlenség napján minden állam területére küldtek embereket, a kamerákat pedig az emberek felé fordították. A hetekig tartó tervezés Leto szerint meghozta gyümölcsét. „Tudtuk, miket szeretnénk felvenni, pár dologgal kapcsolatban reméltük, hogy sikerül rögzítenünk, és voltak olyan felvételek is, amiket nem is hittünk, hogy összejöhetnek” – nyilatkozott a színész, zenész és ez esetben rendező. „Látni fogjátok Amerika szép és árnyékos oldalát, a fájdalmat és a reményt. Azt a rengeteg reményt. Tényleg hihetetlen, hogy egy ilyen időben, amikor annyira könnyű reménytelennek lenni, annyi optimizmussal találkozhatunk.”

Jared Leto legutóbb a Szárnyas fejvadász 2049-ben szerepelt.

Jared Leto a forgatás ideje alatt egy helikopterben tartózkodott, ahol rögzítette a Los Angeles-i tűzijátékot. Fontos aspektusa a filmnek, hogy az ünneplés különböző fázisait mutassa be, de láthatunk Ku-Klux-Klán tagokat, meleg párokat és egy vajúdó nőt is.

Leto jelenleg forgalmazót keres a filmhez, és azt is nyilatkozta, ha minden jól megy, ez lehet egy sorozat első felvonása is. Szívesen készítene ugyanis egy hasonló produkciót Oroszországban, Kínában vagy Indiában is.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com