Hírek

Jared Leto egy nap alatt forgatott le egy dokumentumfilmet

Jared Leto szándéka az A Day in the Life of America című dokumentumfilmjével, hogy az amerikaiak szembenézzenek önmagukkal.

A Variety egy interjújában a Mielőtt meghaltamban nyújtott mellékszerepéért Oscarral jutalmazott színész, Jared Leto lerántotta a leplet egy projektjéről. A Day in the Life of America – ez a címe a dokumentumfilmnek, melynek forgatási ideje csupán egy július 4-ét vett igénybe.

92 különböző stáb összeadott munkája adja ki a dokumentumfilm végső formáját.

A függetlenség napján minden állam területére küldtek embereket, a kamerákat pedig az emberek felé fordították. A hetekig tartó tervezés Leto szerint meghozta gyümölcsét. „Tudtuk, miket szeretnénk felvenni, pár dologgal kapcsolatban reméltük, hogy sikerül rögzítenünk, és voltak olyan felvételek is, amiket nem is hittünk, hogy összejöhetnek” – nyilatkozott a színész, zenész és ez esetben rendező. „Látni fogjátok Amerika szép és árnyékos oldalát, a fájdalmat és a reményt. Azt a rengeteg reményt. Tényleg hihetetlen, hogy egy ilyen időben, amikor annyira könnyű reménytelennek lenni, annyi optimizmussal találkozhatunk.”

Jared Leto legutóbb a Szárnyas fejvadász 2049-ben szerepelt.

Jared Leto a forgatás ideje alatt egy helikopterben tartózkodott, ahol rögzítette a Los Angeles-i tűzijátékot. Fontos aspektusa a filmnek, hogy az ünneplés különböző fázisait mutassa be, de láthatunk Ku-Klux-Klán tagokat, meleg párokat és egy vajúdó nőt is.

Leto jelenleg forgalmazót keres a filmhez, és azt is nyilatkozta, ha minden jól megy, ez lehet egy sorozat első felvonása is. Szívesen készítene ugyanis egy hasonló produkciót Oroszországban, Kínában vagy Indiában is.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..