Hírek

Milyen lenne egy összesen kétórás A Gyűrűk Ura Tarantino rendezésében? Ha Harvey Weinsteinen múlik, megtudjuk

Októberben érkezik Ian Nathan kulisszák mögé invitáló könyve, amely Tolkien legsikeresebb adaptációjának megszületését járja körül. Többek között az is kiderül, hogy Harvey Weinstein mindössze egy kétórás feldolgozást akart A Gyűrűk Urából, és ha nem Peter Jackson, hát megrendezte volna Quentin Tarantino – írja az IndieWire.

Ian Nathan nagyon izgalmasnak ígérkező könyvet írt a filmtörténet egyik leghíresebb trilógiájának megszületéséről. Az Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth idén október 16-án jelenik majd meg, és a kiszivárogtatott információk alapján jó ideig lehet majd csámcsogni az olvasottakon.

Nyilván az egész Weinstein botrányt meglovagolandó, a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy Peter Jackson korántsem volt könnyű helyzetben, amikor a terveit megpróbálta keresztülvinni a Miramax stúdiónál. A rendező 12 millió dollárból dolgozhatott, hogy képernyőre vigye Tolkien varázslatos világát és történeteit, de Weinstein nem nézte jó szemmel a trilógia öltelét.

Nathan könyve szerint a filmmogul bőven meg lett volna elégedve egy egyszerű 2 órás filmmel, ez azonban persze Jackson számára volt elképzelhetetlen. Hosszas vitákat követően végül a rendező egy jócskán megkurtított forgatókönyvet kapott kézhez a stúdiótól ’98-ban, amely olyan mára ikonikus jeleneteket hagyott volna ki az adaptációból, mint a Helm-szurdoki csata.

Weinstein állítólag nemcsak a 3 részes ötletet, de magát Peter Jacksont is bármikor szívesen feladta volna, helyére pedig Quentin Tarantinót vagy John Maddent ültette volna. Végül Jackson és Fran Walsh a sarkukra álltak és megmondták, hogy ezt így nem hajlandóak megvalósítani. Weinstein korábbi fenyegetései ellenére pedig szerencsére úgy döntött, hogy elengedi a szerzőpárost, akik a New Line Cinema égisze alatt végül filmtörténelmet írtak.

Nathan könyvét leszámítva is pörög az élet egyébként A Gyűrűk Ura háza táján, hiszen sorozat készül Tolkien alkotásaiból. Az Amazon közel félmilliárd dollárt tervez rászánni a készülő gigaprodukcióra.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..