Hírek

Egy párt alkot a vásznon a Trónok harca és a 12 év rabszolgaság sztárja

A Trónok harca sztárja, Emilia Clarke és a Oscar-jelölt Chiwetel Ejiofor (12 év rabszolgaság, Az ember gyermeke) a The Pod Generation című romantikus sci-fiben alkot egy párt. A  The Pod Generation című, különös cselekményszálú alkotást  Sophie Barthes rendezi majd.

A The Pod Generation a közeljövőben játszódik, ahol a mesterséges intelligencia teljesen átvette az irányítást, a természet csupán távoli emlék. A történet egy New York-i házaspár, Rachel (Clarke) és Alvy (Ejiofor) köré épül, akik a családalapítás küszöbén állnak. Rachel munkája révén hozzáférésük van egy Pegasus nevű eszköz használatára, mely lehetőséget kínál a párnak arra, hogy egyenlőbb módon megosszák a terhességet mesterséges anyaméhen és/vagy hüvelyen keresztül. A botanikus Alvynak eleinte kétségei vannak, de Rachel iránti szerelme arra készteti, hogy adjon egy esélyt ennek az első hallásra szokatlan módszernek. Ezzel pedig elkezdődik szülővé válásuk rendhagyó útja.

„Emiliával és Chiwetellel dolgozni egy valóra vált álom” – osztotta meg a Variety-vel Barthes. „Emilia sokoldalúsága, lefegyverző humora és az összetett érzelmekhez való affinitása,tökéletesen illik Chiwetel karizmájához és képernyőn áthatoló, rendkívüli jelenlétéhez.” Fionnuala Jamison, az MK2 Films ügyvezető igazgatója úgy jellemezte a filmet, mint „lebilincselő közeljövőbeli történet, kifejezetten nőies fordulattal, amely éppannyira  kísérteties, mint amennyire szórakoztató”. Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy izgalmas etikai kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy hová visz minket a technológia.

A film képi világáért Andrij Parekh (Utódlás, Jelenetek egy házasságból, Watchmen) felel,  a látványtervező az Éjszakai ragadozókból és a Batman: Kezdődik!-ből ismert  Shane Valentino. A forgalmazó az MK2 Films,  a CAA Media Finance pedig az amerikai jogokért felel.

A The Pod Generation forgatása 2022 márciusában kezdődik.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com