Hírek

Egy remake film elkészítésén dolgozik Michael Mann

One Perfect Shot - Michael Mann

Michael Mann 80 felett sem lassít. A Ferrari rendezője a dél-koreai Veterán című akciófilmet adaptálná.

Habár Mann fő prioritása jelenleg a Szemtől szemben folytatásának elkészítése, ezzel párhuzamosan tervezi az utána következő projektjét, mindezt úgy, hogy legújabb filmje, a Ferrari még a mozipremieren sincsen túl. A rendező tehát elképesztő iramban gyártja a filmeket.

A Veterán remake-ről eddig annyit lehet tudni, hogy Mann a CJ ENM – mely Dél-Korea legnagyobb filmes és televíziós vállalata – amerikai és koreai szárnyaival dolgozik együtt a forgatókönyvön. Az még nem tisztázott, hogy Mann milyen feladatköröket fog ellátni a továbbiakban – írja a Variety.

Az eredeti Veteránban egy tapasztalt detektív egy konglomerátumot vezető család tagja után nyomoz, aki brutális bűntényeket követ el, de befolyása révén mindig tisztára mossa a nevét. A detektív azonban a kudarcok ellenére is elkötelezett a férfi utáni hajsza során. A film még 2015-ben debütált a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon és később óriási kasszasiker lett. Azóta készült már 2019-ben kínai (The Big Shot), 2021-ben pedig indiai (Radhe) feldolgozás is.

A film az akció mellett a komédia, a thriller és a krimi elemeit ötvözi.

Habár Mann korábban már dolgozott együtt ázsiai színészekkel a Blackhat és a Miami Vice kapcsán, a Veterán remake esetében kifejezetten céljuk, hogy a történetet az Egyesült Államok egyik városába helyezzék át, vélhetően amerikai színészek szerepeltetésével.

Tekintve, hogy a hollywoodi írósztrájk alatt a projekt fejlesztése szünetelt, illetve, hogy Mannt most a Szemtől szemben 2 köti le, így kiszámíthatatlan, hogy milyen ütemben haladnak tovább.

Antalovics Dániel

Antalovics Dániel az EKKE mozgóképkultúra és média szakán tanulta a filmkészítés fortélyait. A lélektelen filmeket megveti. Kedvencei a szürreális, a disztópikus és a társadalmi problémákat feszegető filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!