Hírek

Egy Sikoly film előkészületei zajlanak nagy titokban

Az Aki bújt rendezőpárosa foglalná el Wes Craven helyét a tervezett ötödik részben, ami elképzelhető, hogy teljesen új alapokra helyezi a Sikoly történetet.

Csaknem 9 éve annak, hogy a Sikoly negyedik részével megállt az, ami 21 éve elindult. 1996-ban gyilkolt először a maszkos késelő, aki a horrorklisék kiforgatója, majd eredője lett és a slasher koronázatlan királynőjeként írta bele magát a filmtörténetbe. 2011-ben Wes Craven sokadjára egy újabb szintre emelte negyedik résszel az amúgy is önreflexív történetet. Az IndieWire értesülései szerint Ghostface ámokfutása azonban még a rendező halálával sem ér véget.

Egy új Sikoly film van készülőben, mégpedig az Aki bújt rendezőinek, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillet direktori kezei alatt.

A rendezők közösen dolgoztak együtt olyan horrorfilmeken, mint Az ördög ivadéka, vagy a V/H/S című szkeccsfilm. Kevin Williamson, aki az eredeti Sikolyt írta producerként van jelen a projekt előkészületeiben. A hírek szerint a Spyglass Media égisze alatt kezdődött meg a film fejlesztése még múlt év novemberében a Radio Silence Productions közreműködésével. Sem a stúdió, sem pedig a produkciós cég nem kívánta kommentálni a hírt.

Suspiria-hét: Hogyan mentsük meg a horrort?

Az ötödik Sikoly híre fel-fel röppent az évek során – legalábbis a rajongók körében. Ha ezúttal igaz a hír, akkor az első kockák májusban forognak majd. Természetesen az idei tavasz minden filmszakmai mondata feltételes módú, hiszen a koronavírus miatt sorra állnak le a forgatások.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az ötödik rész folytatás lesz-e, vagy pedig rebootolják a franchise-t. Így még az is kérdéses, hogy a 2015-ben indult antológiasorozat bármilyen módon kapcsolódni fog-e a filmhez.

Ti minek örülnétek jobban, ha új alapokra helyeznék Ghostface koncepcióját, vagy pedig csavarjanak még egyet a már bejáratott karakterek horrorisztikus epizódokkal tarkított életén?

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com