Hírek

Egy szent szarvas meggyilkolása: Hátborzongatóan különös előzetesben Nicole Kidman és Colin Farrell

Bár már Cannes-ban bemutatták, hozzánk csak az év végén kerül mozikba A homár rendezőjének legújabb filmje. Az Egy szent szarvas meggyilkolása (The Killing of a Sacred Deer) előzetes alapján eszméletlenül furcsa, megkapó és nyomasztó egyben. Yorgos Lanthimos ezúttal is Colin Farrellt rendezi, oldalán Nicole Kidman-nel.

Yorgos Lanthimos A homár című egyedi filmjével két évvel ezelőtt elnyerte a zsűri nagydíját Cannes-ban. Idén „csak” az Aranypálma, illetve a Legjobb forgatókönyv jelölésig jutott az Egy szent szarvas meggyilkolása című legújabb munkája. A rendező ismét Colin Farrell-t kérte fel a főszerepre, akihez ezúttal Nicole Kidman csatlakozott.

A film műfajilag egy misztikus és drámai thriller-horror keverék, amely egy tinédzserről és annak különös családjáról szól, ahogy megpróbálnak közel férkőzni egy helyi orvoshoz. Az orvost játssza Farrell, míg az anyukát Kidman. Kettejük mellett pedig láthatjuk még Alicia Silverstone-t, Barry Keoghan-t és Raffey Cassidy-t. Az előzetes alapján nagyon erős látványvilágot kapunk, hiteles alakításokkal és tömérdek misztikummal. A filmet egyébként vegyesen fogadták a premierjét követően Cannes-ban, de ha csak fele annyira különleges is, mint A homár volt, akkor egy mozijegyet simán megér.

Yorgos Lanthimos következő filmje egy életrajzi dráma lesz Stuart Annáról The Favourite címmel. Nagy nevekben pedig most sem lesz hiány: Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult és Mark Gatiss is szerepel majd a 2018-ban bemutatott alkotásban.

A Nicole Kidman és Colin Farrell párost idén másodszorra láthatjuk majd a mozikban, hiszen a Sofia Coppola rendezte Csábításban is együtt játszanak. Az utóbbi már szeptemberben a hazai közönség elé kerül, míg az Egy szent szarvas meggyilkolására december legvégéig várnunk kell. Addig itt az előzetes, amelytől tátva marad a szánk és gyorsan lecsekkoljuk, milyen messze is van az a december. Sajnos nagyon.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.