Hírek

Egy színpompás western Almodóvartól?

Pedro-Almodovar

A spanyol rendezőlegenda, Pedro Almodóvar legújabb projektjeiről beszélt Velencében. Többek között tervben van egy színes és különleges western, valamint egy disztópikus rövidfilm is – írja az IndieWire.

Igencsak termékeny időszaka van Pedro Almodóvarnak: a tavalyi Oscar-jelölt Fájdalom és dicsőség után most Velencében debütált a The Human Voice című rövidfilmje Tilda Swintonnal a főszerepben. Két meglévő projektje mellé pedig máris újabbakon gondolkozik a mester. Ha minden igaz, a közeljövőben két rövidfilmet is láthatunk tőle, valamint egy konvenciók ellen menő, látványos westernfilm is felkerült a jövőbeli alkotásai listájára.

Ha Almodóvar valamibe belefog, azt mindig érdemes figyelemmel kísérni. A spanyol rendező az éppen zajló Velencei Filmfesztiválon nyilatkozott készülő filmjeiről. Még idén októberben elkezdi az előmunkálatokat a Madres paralelas című drámához, amelyben egyik örökös múzsáját, Penelope Cruzt láthatjuk a főszerepben. A film két nőről szól, akik egy időben adnak életet gyermeküknek, és akiknek története párhuzamosan jelenik meg a néző előtt. Maga a forgatás várhatóan jövő februárban indul majd.

Noha a Madres paralelas spanyolul fut majd, a The Human Voice után pályája során másodszorra rendez angolul Almodóvar: Lucia Berlin írása alapján készül az A Manual for Cleaning Women. A dráma egy sor rövid történetet fűz majd össze, amolyan antológiaszerűen.

Ezek mellett tervben van egy végtelenül ígéretes és izgalmas projekt is: a rendező westernt akar készíteni. No nem a hagyományos vonalat követve, sokkal inkább egy zsánerbontó, színes és teátrális alkotásban gondolkozik a művész. A forgatókönyv ráadásul már készen is áll.

Végül, de nem utolsó sorban két rövidfilmet is várhatunk Almodóvartól. Az egyik egy egyelőre titkos projekt, a másik azonban egy különleges disztópikus film lesz, amely bizonyos mértékig ijesztően reagál majd a modern kori kultúra helyzetére. Az alkotás a jelen eseményeinek vonalán arról szól majd, milyen is lenne a világunk művészet és kultúra nélkül, mi történne, ha ezek központjai – mint például egy színház vagy mozi – eltűnnének. A kérdés pedig a koronavírus közepette Hollywood és a teljes filmgyártás drasztikus átalakulásával nem is lehetne aktuálisabb.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com