Hírek

Egy újabb fontos lépéssel közelebb kerültünk a Harry Potter sorozathoz!

J.K. Rowling produceri leigazolása új mérföldkő a Harry Potter-sorozat megvalósításának folyamatában, de mi kell még ahhoz, hogy a széria terve biztos legyen?

Az HBO Maxot is birtokló Warner Bros. a tárgyalások utolsó stádiumához ért a Harry Potter kreatív jogai fölött teljes rendelkezéssel bíró J.K. Rowlinggal – értesült a Deadline. Az írónő producerként venne részt a gyártásban, és ha sikerül vele megállapodni, gyakorlatilag zöld lesz az út. Keresni kell még egy forgatókönyvírót, ami nem lesz egyszerű, hiszen Rowlingnak jellemzően elég határozott elképzelései vannak a megvalósításról – gondoljunk csak arra, hogy az eredeti filmek mindegyikében csak angol színészek szerepelhettek.

A Warner már régóta dédelgeti álmát, hogy sorozatot készítsen a könyvekből, ez a streamingcsatornák térhódítása után vált egyre fontosabbá a stúdió számára.

A terv szerint minden évad egy-egy könyvet dolgozna fel,

tehát a Legendás állatokkal ellentétben nem új történet látnánk, hanem az eredetit nézhetnénk meg hosszabb verzióban. A Harry Potter-franchise tehát más úton halad, mint A Gyűrűk Ura, ahol az Amazon új történetet vitt fel képernyőre. Ebben közre játszhat az is, hogy A Hatalom Gyűrűit állítólag csak minden harmadik néző tekintette meg az évad végig.

Az biztos, hogy a Harry Potter-franchise továbbra is népszerű: tavaly nagyot ment a 20. évfordulóra időzített speciális epizód, a Harry Potter: Roxforti Házak bajnoksága (bár a közönség nem volt odáig érte). Idén pedig a Hogwarts Legacy c. videójáték tarolt annak ellenére, hogy sokan meglehetősen megorroltak Rowlingra a transzfób kijelentései miatt.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com