Hírek

Egyenlő fizetést mindenkinek! – Cumberbatch ultimátumot adott

Benedict Cumberbatch befutott színész: jelenleg nagy sikerrel fut a mozikban a Bosszúállók: Végtelen háború, melyben nem kis szerepe van; illetve tévében is láthatjuk a Patrick Melrose-ban. Nagy név ő, és ezt most arra használja, hogy egyenlő fizetéseket vívjon ki kolléganőinek.

Nagy vita tárgya manapság a filmes szakmában a fizetések kezelése. Pár hónapja Claire Foy kevesellte a The Crown című sorozatért kapott fizetését, kiemelve, hogy partnere, Matt Smith jóval többet keres. Azelőtt pedig a Time’s Up! mozgalom ideje alatt kavart nagy vihart Mark Wahlberg magasabb fizetése A világ összes pénze utóforgatásain. A legutóbbi balhét Chris Pratt és Bryce Dallas Howard keresete váltotta ki, hiszen a női főhőst alakító Howardnál jóval többet kap Pratt a Jurassic World: Bukott birodalomért.

Benedict Cumberbatch szerint ez elfogadhatatlan, és ezért hajlandó cselekedni is.

Kikötötte, hogy ezután csak olyan produkcióban hajlandó részt venni, ahol a vele egyenrangú szerepeket betöltő női kollégái az övével egyenlő fizetést kapnak.

„Nagyon büszke vagyok, hogy kollégámmal, Adammel együtt mi vagyunk az egyetlen férfiak a produkciós cégünkben. A következő munkánk is egy nők köré épülő történet lesz, mely az anyaságról szól majd egy természeti katasztrófáktól sújtott környezetben.” Majd hozzátette: „Ha a nevemmel sikerül felfuttatni a projektet, az nagy előrelépés lehet a női központú filmek terén. A közönség fele úgyis nő, és a Fekete Párduc is megmutatta, hogy a diverzitás milyen sikeres lehet.”

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com