Hírek

Egyre jobban összeáll a Lovecraft Country stábja

Cthulhu (Forrás: deviantart / Disse86)
Cthulhu (Forrás: deviantart / Disse86)

A Jordan Peele nevével fémjelzett, Cthulhu-mítoszból merítő HBO-sorozat stábja és szereplőgárdája egyre inkább összeáll. Az új csatlakozók között újabb színészek és egy rendező is van.


Hirdetés

A Lovecraft Country legutóbb azzal került hírbe, amikor a sorozat mögött álló Jordan Peele és J. J. Abrams produkciós cégeiken keresztül aggodalmukat fejezték ki az amerikai Georgia államban bevezetendő abortusztörvény kapcsán. Hogy segítsék az ez ellen tiltakozó szervezeteket, felajánlották a honoráriumuk teljes összegét. Habár így a georgiai forgatás is kétséges lehet (voltak olyan színészek vagy stúdiók, akik a munkálataik elvitelével fenyegetőztek), ez nem azt jelenti, hogy közben ne állna össze egyre jobban a sorozat stábja.

A Lovecraft Country Matt Ruff azonos című, 2016-ban megjelent regényét adaptálja tévéképernyőre. A színesbőrű Atticus Freeman történetét követi, aki az eltűnt apját keresi gyerekkori barátja és nagybátyja társaságában. Freemanéknek nem csak az 1950-es évek rasszista Amerikájával kell megbirkóznia, hanem egy titkos szektával is.

Az már régóta biztos, hogy a Hősökbe és a Kemény motorosokba író Misha Green lesz a sorozat showrunnere és forgatókönyvírója, a pilotját Yann Demange rendezi. A Deadline értesülései szerint a New York rendőreivel Emmy-díjat nyerő Daniel Sackheim is csatlakozik a stábhoz – rendezőként és executive producerként. A színészgárda is új tagokkal bővült.

Majors, Smollett-Bell, Vance és Williams

Jonathan Majors játssza a főszereplő Atticust, a barátját, Letitiát, Jurnee Smollett-Bell, a nagybátyját pedig Courtney B. Vance. Hozzájuk csatlakozott az eltűnt apaként a Drótból ismerős Michael Kenneth Williams. Most pedig friss belépőként szerződött Abbey Lee, Jamie Chung és Jordan Patrick Smith.

Chung a Ji-Ah nevű, látszólag naiv ápolótanoncot alakítja, akinek valami köze lehet több katona eltűnéséhez is. Smith egy megtestesült árja (szőke haj, kék szem, elismerésre méltó fizikum) verőlegényt fog életre kelteni, aki Christina Braithwhite testőre. Christina az Ádám fiai nevezetű szekta vezetőjének elismerésre vágyó lánya – eredetileg Elizabeth Debicki játszotta volna, őt váltja Abbey Lee a szerepben.

Lee, Chung és Smith

H. P. Lovecraft, a Chtulhu-mítosz megalkotója, máig hatással van a popkultúrára. Számos könyvet írt, amelyben ősi, rettenetes lényekkel kell megküzdenie a főhősöknek, azonban a Cthulhuhoz hasonló istenségek eljövetelét csak késleltetni lehet, megállítani nem. Matt Ruff Lovecraft Countryjában ehhez a paranoiához társul a rasszizmus – földi és földöntúli rettegés elegyedik. Jordan Peele a Tűnj el!-lel és a Mivel is bizonyította, hogy milyen újszerűen és bennfentesen foglalkozik a rémület, a rasszizmus vagy az identitás témáival, és remélhetőleg ez a szemlélet az HBO Lovecraft Countryját is kiemelkedő darabbá teszi majd.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.