Hírek

Együtt forgat Whoopi Goldberg és Danielle Deadwyler

Whoopi Goldberg és Danielle Deadwyler lesz a főszereplője Chinonye Chukwu nigériai-amerikai rendező ősztől forgó Till című filmjének.

A Till középpontjában a címadó Mamie Till-Mobley tragédiája és igazságáért folytatott harca áll. Fiát, a 14 éves Emmettet az ötvenes években, Mississippiben gyilkolták meg, miután állítólag megsértett egy fehér pénztáros nőt. A fiú chicagói temetése alkalmával Mamie Till ragaszkodott ahhoz, hogy a koporsó nyitva maradjon. A később aktivistává váló anya ezzel a gesztussal akarta felhívni a figyelmet az állam rasszista berendezkedésére.

“Mamie Till-Mobley egyedülálló hang volt, és számtalan más számára utat mutatott, akik az igazságszolgáltatásért folytatott harcában jöttek” – nyilatkozta Alana Mayo, az Orion Pictures elnöke. Az MGM Chinonye Chukwu-t ültette a  rendezői székbe, nem véletlenül.  A rendező ugyanis már a 2019-ben Sundance fődíjat nyert Clemency című filmjével  bizonyította, hogy van affinitása a nehéz női sorsok filmre vitelére.

“Nagyon sokáig vártunk arra, hogy ezt a történelmileg szükséges fontos filmet eljuttassuk az emberekhez” – mondta Goldberg, aki nemcsak színészként, hanem producerként is a film mellé állt.

A főszereplő a Watchmenből ismert, egyre több sorozatban foglalkoztatott Danielle Deadwyler. Az Oscar-díjas Goldberg pedig Till nagymamáját, Alma Carthant alakítja. Az életrajzi dráma forgatása szeptembertől veszi kezdetét – adta hírül a Variety.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés