Hírek

Eladó a „Corleone családi ház” New Yorkban

_78960239_godfatherEladó az a New York-i ingatlan, amely a Corleone család főhadiszállásaként tűnt fel az 1972-es A Keresztapa című filmben.
Az öt hálószobás, hét fürdőszobás Staten Island-i ingatlant 2,9 millió dollárért (711 millió forint) hirdették meg. Az épületet 2012-ben újították fel, miután hat évtizeden át szolgált családi otthonként – adta hírül a BBC News.
Az épület, amely a Marlon Brando által alakított Vito Corleone tulajdonát képezte az Oscar-díjjal jutalmazott filmben, a mozi elején lévő esküvői jelenetben is látható. A valóságban Francis Ford Coppola mindössze a ház Tudor-kor inspirálta külső részét vette fel.
Az 1971-es tavaszi forgatás során a díszlettervezők gengszteresebbre szabták át az ingatlant, amelyet ál-téglafallal és kovácsoltvas kapuval egészítettek ki. A mozi stábja összesen öt házat alakított át az utcában a Corleone család lakókomplexumának megalkotásához.
Joseph Profaci ingatlanügynök szerint a film komoly hatással volt a ház felújítási munkálataira. Mint elmondta, a jelenlegi tulajdonosok elképesztő munkát végeztek az épületen. Az első emeleten a filmben láthatóhoz hasonló dolgozószobát alakítottak ki, és a szobák egy részét is a mozi hangulatát idézően rendezték be.
Ezen felül a ház konyhájában meg van minden, amire az ember csak vágyhat: óriási tér, nagy konyhasziget és a kertre, illetve a medencére néző hatalmas étkezőrész. Az 580 négyzetméteres háznak több mint 15 helyisége van, köztük edzőterem, alagsori játékszoba és négy autó befogadására alkalmas garázs.

 

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com