Hírek

Eleget (nem) láttak – ezzel az évaddal zárul a See

See-Jason Momoa

Az AppleTV+ egyik legerősebb szériája a See a végéhez közelít, és már azt is tudjuk, melyik évaddal zárul Baba Voss története.

Az AppleTV+ indulásakor az egyik legnagyobb (és legizgalmasabb koncepciójú) saját sorozata a Jason Momoa főszereplésével készült See volt. Ha kritikailag nem is teljesen, de nézettségben beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis a második évad a szolgáltató legtöbbet streamelt visszatérő sorozata volt a bemutatója után két héttel. Pontos nézettségi adatok nincsenek, de ami biztos, Baba Voss útja a végéhez közelít. A Deadline írja, hogy

a See az augusztus 26-án érkező harmadik évadjával le is zárul.

A sorozat abban a posztapokaliptikus világban játszódik, ami a miénk romjain egy őskorihoz hasonló kultúrát mutat be. Itt az emberiség évszázadokkal korábban elveszítette a látás képességét, Baba Vossnak (Momoa) vakon kell megvédelmeznie a családját. A második évad antagonistája Baba testvére Edo volt (Dave Bautista), de a gonosz nem maradt az ő bukása után sem tétlen, ugyanis egy új pusztító fegyver „jelent meg” a kvázi vaskori piacon. Babának vissza kell térnie, hogy megvédje a törzsét egyszer s mindenkorra.

A sorozat vezetője és executive producere, Jonathan Tropper még novemberben posztolt üzenete árulkodó lehetett. „Az út, mint mindig, valójában az emberekről szól, akikkel megismerkedtél közben” – írta Instagram oldalán utalva a sorozat végére.

A sorozatbéli vakok ráadásul nem csak játszák a világtalant. A See stábját számos látásában korlátozott személy is erősíti/erősítette. A látássérültek reprezentációjában elért példás eredményért a sorozatot 2020-ban ki is tüntették.

Jason Momoa a sorozat után sem hagyja el az Apple háza táját. A Warner-DC filmekben Aquamant alakító színész a streamernél készít saját ötletéből hawaii történelmi sorozatot. A Chief of War a kolonializációról fog szólni őslakos perspektívából. Momoa idén szerepelni fog a Netflix Slumberland című filmjében, de hamarosan a Halálos iramban 10-ik felvonásában is találkozhatunk vele. Ha pedig hihetünk a híreszteléseknek, a hawaii származású színész a Minecraft filmváltozatában is feltűnik.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!