Hírek

Elektromos Aston Martint kap James Bond

Skyfall

Változnak az idők, Daniel Craig elektromos autóra vált a legújabb James Bond-filmben.

James Bond eddig nem éppen a környezettudatos életmódjáról volt híres, de a 25. James Bond-film mindezt megváltoztathatja: jövőre elektromos Aston Martint kap Ian Fleming hőse. Az autó egyébként „mindössze” 250 000 fontba (88 millió forintba) kerül.

A Guardian úgy tudja, a Shatterhand munkacímű filmben a 007-es egy Aston Martin Rapide E-t vezet, amiből mindössze 155 darab készült. Az elektromos autó szerepeltetését állítólag a rendező, Cary Fukunaga pártolta, aki nagy környezetvédő. A források szerint eleinte kicsit aggódtak az alkotók, hogy a döntés „túlságosan PC-nek tűnik”, de végül megállapították, hogy eljött a tökéletes idő egy zéró emissziós autó számára.

Az Aston Martin és James Bond kapcsolata egyébként 1964-ben kezdődött, először Sean Connery vezetett egy DB5-öst a Goldfingerben.

A legújabb film forgatása várhatóan áprilisban kezdődik, sorozatos csúszások és átszervezések után (például a producerek „kreatív nézetkülönbségek” miatt megváltak Danny Boyle-tól – a rendező állítólag olyan kurrens kérdéseket akart beépíteni a forgatókönyvbe, mint a #metoo, és meg akarta ölni Bondot is). Most viszont már a premierdátum is megvan (2020 április), a friss Oscar-díjas Rami Malek pedig a tárgyalások utolsó fázisában tart a főgonosz szerepét illetően.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com