Hírek

Kislányokat ölnek az HBO új sorozatában – Éles tárgyak teaser

Az Éles tárgyak (Sharp Objects) ugyanúgy Gillian Flynn bestsellerén alapul, mint a Holtodiglan és a Sötét helyek.

Nyolcrészes sorozatban dolgozza fel az HBO Gillian Flynn thrillerjét, az Éles tárgyakat. A történetben egy riporter, Camille Preaker (Amy Adams) hazatér a szülővárosába, hogy két kislány meggyilkolásáról tudósítson. Miközben megpróbálja összerakni múltjának pszichológiai kirakósát, egyre jobban azonosulni kezd az áldozatokkal.

A sorozat kreátora Marti Noxon, akinek eddigi legismertebb munkája a Buffy, a vámpírok réme. Az Éles tárgyak első teasere inkább hangulatjelentés, mint valós információk hordozója: a domestic thrillerek megszokott helyszíneit, fordulatait és konfliktusait villantja fel, ami egyaránt jelentheti azt is, hogy ismét korrekt minőséget kapunk és azt is, hogy a sorozat csak a sokadik bőrt húzza le ugyanarról a sztoriról. Amy Adams mellett Patricia Clarkson, Chris Messina, Eliza Scanlen, Elizabeth Perkins és Matt Craven játszik a sorozatban.

Az Éles tárgyak idén júliusban indul az HBO-n.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés