Hírek

Élet a halál után Rooney Marával és Jason Segellel – The Discovery előzetes

Mit tennél, ha biztosan tudnád, hogy van élet a halál után? Megkönnyebbülés, kíváncsiság, netán égető vágy fogna el, hogy azonnal át is juss a túlpartra? Ezzel a különös felvetéssel foglalkozik a The Discovery, amely főbb szerepeiben Rooney Marát és Jason Segelt láthatjuk. A film az idei Sundance-en debütál.

Az alkotás története szerint egy orvos, Dr. Thomas Harber (Robert Redford) tudományosan képes bizonyítani a túlvilágot: azaz, a halál valóban nem az élet végét jelenti. Vár ránk valami az alagút végén. Az emberek azonban a bizonyosság révén tömegesen veszik el saját életüket, hogy megtudják, milyen is az élet a halál után. Egy ennyire felforgatott világban talál egymásra a két főszereplő, akik múltjuk elől menekülve próbálnak értelmet és szerelmet találni egy ilyen helyzetben.

A rendezői székben a fiatal Charlie McDowell, aki 2014-ben a The One I Love című fantasy-drámával hívta fel magára a filmes világ figyelmét. Ezúttal azonban csatlakozik Justin Laderhez a forgatókönyvírásban is. Mara, Segel és Redford mellett pedig szerepel még a filmben Jesse Plemons (Fekete mise, Kémek hídja), Riley Keough (Mad Max: A harag útja) és Ron Canada is.

Az előzetes kellemes és üdítő zenéje és a képi világ komorsága, valamint a film témájának súlya teljesen összeegyeztethetetlen, ami egy különös, ironikus és részben játékos hatást kelt a nézőben, paradox módon tökéletes hangsúlyt helyezve arra, mennyire komoly és elgondolkodtató is az egész alapszituáció.

A The Discovery a holnap kezdődő Sundance Filmfesztiválon premierezik, majd március 31-től kerül a Netflix oldalára.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!