Hírek

Élete első nagy sorozatszerepére készül Harrison Ford

Harrison Ford egy vígjátéksorozatban, a Shrinkingben fog szerepelni az Apple TV+-on.

Harrison Ford a világ egyik legnépszerűbb színésze, számos ikonikus karakter életre keltője, ám mindezidáig, közel 60 éves pályája során nem szerepelt rendszeresen tévésorozatban. Persze a ’60-as, és ’70-es években felbukkant néhány sorozatban, illetve 1993-ban újra eljátszotta Indiana Jones szerepét Az ifjú Indiana Jones egyik epizódjában, de állandó szereplő sosem volt. 

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Ez hamarosan megváltozik: miközben visszatérésére készül Indiana Jones szerepében, a 79 éves, Oscar-díjra jelölt színész egy új Apple TV+ sorozatban, a Shrinking címűben fog játszani (a cím szójáték: egyszerre utal a zsugorodásra és a pszichológusok szleng elnevezésére). A The Hollywood Reporter szerint Ford Jason Segel mellé szerződött le az új sorozatba, amelyet a Ted Lasso producerei, Bill Lawrence és Brett Goldstein, valamint maga Segel készítenek. 

A tavaly októberben bejelentett sorozat egy terapeutát követ (akit Segel alakít), aki úgy dönt, hogy megszegi a szabályokat és elmondja a klienseinek, hogy mit gondol róluk valójában. Bár ez nagyon is ellentétes az etikai kódexével, döntése végül nagy változásokat hoz az emberek életében, még a sajátjában is.

Ami Fordot illeti, ő fogja alakítani Dr. Phil Rhodest, akit a „kékgalléros agyturkászként” emlegetnek: földhözragadt és éles eszű, a kognitív viselkedésterápia úttörője. Sikeres pszichológusként két pártfogoltjával, Jimmyvel (Segel) és Gabival osztozik a rendelőjén. Ám egy Parkinson-kór diagnózis arra kényszeríti Rhodest, hogy kilépjen a komfortzónájából és foglalkozzon az elidegenedett családjával, a tolakodó barátaival és a hagyatékával.

A 10 epizódos Shrinkingnek még nincs megjelenési dátuma.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés