Hírek

Életfogytiglant is kaphat Allison Mack színésznő, aki egy szexszektát működtetett

Mandatory Credit: Photo by PETER FOLEY/EPA-EFE/REX/Shutterstock (9641465i) Allison Mack Actress Allison Mack at Federal Court, New York, USA - 24 Apr 2018 Actress Allison Mack exits federal court in Brooklyn, New York, USA, 24 April 2018. Mack was arrested last week on charges of recruiting women into a sex trafficking operation.

New Yorkban a napokban letartóztatták Allison Mack színésznőt azzal a váddal, hogy Keith Raniere nevű társával egy nőket szexre kényszerítő titkos szektát üzemeltettek éveken át – számolt be róla a Deadline.

A botrány 2017 novemberében robbant ki, amikor a The New York Times tényfeltáró cikkben írt az „önsegítő szervezet” valós hátteréről. Kiderült, hogy a Keith Raniere által 1998-ban Albany székhellyel Nxivm néven bejegyzett szervezet az Egyesült Államokban, Mexikóban, Kanadában és Dél-Amerikában tevékenykedett. A nők számára életvezetési és önbizalom növelő tréningeket kínáló szervezeten belül régóta működött egy piramis felépítésű DOS elnevezésű szekta, amelyben nőket kegyetlenül bántalmaztak. A DOS úgy működött, hogy az önként belépőknek egy idő után felajánlották a csatlakozást egy szervezeten belüli exkluzív csoporthoz. Az ide belépőknek először személyes információkat, belső titkokat kellett megosztaniuk magukról, – majd az így megszerzett információkkal zsarolva, testi és lelki megaláztatásoknak vetették alá a csoport tagjait. Raniere egyedül állt a piramis tetején, rajta kívül a DOS minden tagja nő volt. Az ily módon kelepcébe került áldozatokat Raniere rendszeresen verte és megerőszakolta. Allison Mack az egyik, Ramiere alatti piramis első szintjén lévő nő volt.

Keith Raniere

A Smallville című sorozattal ismertté vált, 35 éves Mack a szervezet fő beszervezőjeként az évek során gyanútlan nők egész sorát csábította a csoportba, hogy aztán tevékenyen részt vegyen  a szexrabszolgává nevelésükben is. Az áldozatok között ismert emberek is voltak. Ilyennek tekinthető  Kristin Kreuk színésznő is, akivel Mack a Smallville-ben játszott együtt. Keuk néhány éve ugyan otthagyta a szervezetet, ám a nyomozás során most ő is gyanúba keveredett. Kristin Kreuk 161, Allison Mack pedig 206 epizódban szerepelt a 2001-2011 között futott Smallville-ben. A mostani tényállás mellett Keith Raniere és Allison Mack minimum 15 év börtön elé néznek, de akár életfogytiglant is kaphatnak.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com