Hírek

Élethű, „működő” Transformers-figurák építésével keres milliókat egy kínai

Transformers - Dark of the moon
Transformers

Transformers - Dark of the moonMilliomossá és igazi internetes hírességgé vált egy korábbi gazda Kínában, aki hatalmas, a Trasformers-sorozat ihlette figurákat rak össze fiával.

A délnyugat-kínai Hunan tartomány Csangmu településén élő Jü Cse-lin évekkel ezelőtt kezdett saját, korántsem rendhagyó vállalkozásába. A férfi korábban mezőgazdasági termelőként, majd gyári munkásként dolgozott, s hobbiból kezdett, használt, eldobott autóalkatrészeket felhasználva a játék formájában alakváltó, járművé, fegyverekké és más technikai eszközökké alakítható, robotszerű Transformers-figurák építésébe, az internetről letöltött képeket mintául véve. A legelső alkotás összeszerelése a sina.com internetes hírportál beszámolója szerint három évbe tellett Jü-nek és tizenéves fiának. A mű rendkívül élethűre sikerült, azonnal ismertté tette a családot, akikhez azóta is gyakran látogatnak el a sorozat kedvelői.

A technikát finomra csiszoló páros azóta félméterestől akár tízméteres nagyságig is készít a figurákból, melyekért borsos árat kérnek, bevallásuk szerint évente akár egymillió jüant (45 millió forint) is megkeresnek ezzel. A vállalkozás sikerét a Transformers-sorozat kedveltsége is biztosítja, A kihalás kora című része tavaly minden korábbi rekordot megdöntve 320 millió dolláros jegyárbevételt ért el Kínában. A film ezzel a 2014-es év legnagyobb mozisikere lett a kelet-ázsiai országban.

Dunai Marcell

Dunai Marcell a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végzett, jelenleg szakirányú továbbképzését végzi mentálhigiénés segítő szakember szakon. A ráckeresztúri Fiatalkorúak Drogterápiás Otthonában dolgozik terápiás munkatársként: munkájából kifolyólag vonzza a függőségek pszichológiája, a felépülés folyamata és az ennek tükrében megjelenő emberi kapcsolatok filmes reprezentációi.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com