Hírek

Életműdíjat kap Velencében Albert Hanan Kaminski belga filmrendező

Babar-Y-Su-FamiliaÉletműdíjat kap a velencei Cartoons on the Bay nemzetközi fesztiválon Albert Hanan Kaminski belga származású filmrendező, aki jelenleg a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készülő, Salamon király legendája című egészestés animációs filmen dolgozik – olvasható a Magyar Filmunió MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Az animáció legújabb trendjeit bemutató, televíziós és cross-media alkotásokat felsorakoztató és díjazó nemzetközi fesztivált április 16. és 18. között rendezik meg az olaszországi Velencében. A mustrán a televíziós sorozatok versenyében indul a Kecskemétfilmben készült, Cigánymesék című sorozat A cigányasszony meg az ördög című epizódja is, amelynek rendezője Horváth Mária, producere pedig Mikulás Ferenc volt.

A fesztivál Pulcinella-életműdíjával idén Albert Hanan Kaminski belga származású rendező munkásságát ismerik el, aki több népszerű animációs filmet, köztük a Babar: Az elefántok királyát és a Pettson és Finduszt is jegyzi, emellett 11 éven át dolgozott a világhírű Szezám utca sorozatban.

A rendező jelenleg a Filmalap 200 millió forintos gyártási támogatásával készít egész estés animációs filmet Salamon király legendája címmel. Az izraeli Eden Productions és a magyar Cinemon Studio koprodukciójában készülő, 640 millió forint összköltségvetésű családi rajzfilm forgatókönyvét Böszörményi Gyula írta, producere pedig Temple Réka.

A várhatóan 2016 őszén mozikba kerülő film a Bibliából is ismert Salamon király kamasz fiúból felnőtt férfivá válásának kalandos történetét meséli el, és bemutatja a Mediterrán térségben élő kultúrák sokszínűségét, a három nagy monoteista vallás bölcsőjét, Ázsia, Afrika és Európa közös örökségét.

A hagyományos rajzanimáció alapjait a legmodernebb digitális technikákkal vegyítő film készítőinek célja, hogy alkotásukkal jövőképet nyújtsanak az ifjúságnak, valamint felhívják a figyelmet a kultúrák közötti párbeszéd, az elfogadás és az együttműködés nélkülözhetetlenségére – olvasható a közleményben.

 

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés