Hírek

Életműdíjat kapott Barbra Streisand a Lincoln Center Filmtársaságától

Barbra StreisandA 71 esztendős énekes-színésznőt többek között Bill Clinton korábbi amerikai elnök, Liza Minnelli és Tony Bennett köszöntötte a díjátadón.

Streisand azon kevés művészek egyike, aki mind a négy fontos amerikai művészeti díjat, az Oscart, az Emmyt, a Grammyt és a Tonyt is megkapta.

A Lincoln kulturális központ Filmtársasága a művésznő negyvenéves filmes pályafutását Chaplin-díjjal jutalmazta. A jótékonysági gálaesten kétmillió dollár gyűlt össze adományokból, amelyet a független filmgyártás támogatására fordítanak.
„Amióta az eszemet tudom, parancsolgatónak és önfejűnek tartottak az emberek. Lehet, hogy azért, mert az is vagyok. Háromszoros hurrá a parancsolgató nőknek!” – mondta Streisand a díjat átvéve.
A Filmtársaság 1972 óta rendezi meg éves gálaestjét, amelyen átadják a Chaplin-díjat. A korábbi díjazottak között szerepel Catherine Deneuve, Sidney Poitier, Tom Hanks és Meryl Streep is.
A Filmtársaságot 1969-ben alapították az amerikai és a nemzetközi filmművészet, valamint a fiatal tehetséges filmesek támogatására.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!