Hírek

Életrajzi film készül a Star Trek atyjáról, Gene Roddenberry-ről

Star-Trek-Gene-Roddenberry-William-Shatner-Leonard-Nimoy-DeForest-Kelley

Gene Roddenberry, azaz az ikonikus Star Trek sorozat megalkotója életéről készül film, a forgatókönyvet pedig nem akárki jegyzi.

Tegnap, vagyis augusztus 19-én lett volna 100 éves a világ talán legikonikusabb sci-fi sorozatának, a Star Trek világának atyja, Gene Roddenberry. A centenárium nem is lehetne ünnepélyesebb, hiszen a Deadline hírül adta, készül a tévés producer és forgatókönyvíró életrajzi filmje.

A Roddenberry Entertainment dolgozik a projekten, a forgatókönyvet pedig a Dr. Halált is jegyző Emmy-díjas forgatókönyvíró, Adam Mazer jegyzi.

A film producerei közt van a Star Trek örökség őrzői, Rod Roddenberry és Trevor Roth. A páros executive producere volt az összes közelmúltban futó Star Trek sorozatnak, mint a Discovery, vagy a Picard. A filmkészítők a következőkben kiválasztják a rendező személyét és elkezdik a színészek castingolását.

Gene Roddenberry a televíziózás előtt kalandos életutat járt be. A negyvenes években az amerikai légierő pilótája volt, majd a II. világháború után a Los Angeles-i rendőrséghez csatlakozott. 1956-ban elhagyta az LAPD-t és írni kezdett. Legismertebb sci-fi franchise-a az 1966-ban debütáló Star Trek volt. Az NBC sorozata három évadot élt meg. A sorozat igazi népszerűséget az ismétlések hozták meg. Az eredeti széria után (amiben feltűnt William Shatner, Leonard Nimoy és DeForest Kelley) további sorozatok, animációs szériák, filmek, könyvek és képregények árasztották el a világot.

„Gene páratlan életet élt” – mondja fia, Rod és Trevor Roth. „Rendkívül összetett és meggyőző ember volt, akinek munkája megváltoztatta a televíziózást, és akinek ötletei megváltoztatták a világot. Itt az idő, hogy megosszuk Gene történetét a közönséggel.”

Gene Roddenberry 1991-ben hunyt el. Földi maradványait a Földön hiába keressük, ugyanis ő volt az első ember, akinek hamvait a világűrbe lőtték egy rakéta segítségével.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com