Hírek

Életrajzi film készül Godard-ról

godard A francia filmes újhullám meghatározó alkotójáról, Jean-Luc Godard-ról forgat életrajzi filmet Michel Hazanavicius, az öt Oscar-díjjal jutalmazott A némafilmes rendezője.

A Redoubtable címet kapó film produkciós előkészületei már elkezdődtek. A szerelmes film Anne Wiazemsky Un An Apres című memoárja nyomán készül. A színésznő a könyvben a Godard iránti szerelméről és házasságukról is vall.

A rendezőt Louis Garrel (Álmodozók) alakítja, Wiazemskyt pedig Stacy Martin (A nimfomániás) játssza. A film a pár történetét találkozásuktól a hatvanas évek végéig követi.

Wiazemsky 17 évesen ismerte meg Godard-t. A színésznő és a rendező A kínai lány című film 1967-es forgatásán szeretett egymásba, házasságuk több mint tíz évig tartott. Ezalatt a Weekend című játékfilmen és Az ördöggel cimborál című dokumentumfilmen is együtt dolgoztak.

„Nem kifejezetten vígjáték lesz, de könnyed és szeretetteljes stílusban beszél Godard-ról” – mondta a filmről Vincent Maraval, a Wild Bunch eladási igazgatója, aki a májusi cannes-i filmfesztiválon mutatja be a produkciót a potenciális vásárlóknak.

Hazanavicius A némafilmes elsöprő sikere után 2014-ben A keresés című háborús filmmel jelentkezett, amely azonban nem nyerte el sem a nézők, sem a kritikusok tetszését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com