Hírek

Életrajzi film készül Whitney Houstonról

I Wanna Dance With Somebody lesz a címe a 2012-ben elhunyt énekesnőről szóló mozinak, melyet a Houston-hagyaték kezelőinek beleegyezésével forgatnak.

A film forgatókönyvének megírásával a Bohém rapszódia szkriptjének íróját, Anthony McCartent bízták meg – írja a Collider. McCarten az elmúlt években Oscar-mágnesnek mondható, hisz a Bohém rapszódia mellett ő  követte el A legsötétebb óra, A két pápa és A mindenség elmélete című opusok könyvét , amelyek férfi színészeit vagy jelölték, vagy szobrokkal tértek haza.

A rendezést illetően Stella Meghie tárgyal az illetékesekkel , akit a hazai filmbarátok a Minden, minden című romantikus dráma direktoraként ismerhetnek.

Az I Wanna Dance With Somebody az énekesnő hagyatékának kezelője, a The Whitney Houston Estate és az Primary Wave közös produkciója, előbbi okán a műben az ikon bármelyik dalát szabadon felhasználhatják majd.

A projektet Clive Davis zenei producer fejleszti.

Még nem tudni, hogy ki játszhatná el Houstont, minden idők egyik legnépszerűbb énekesnőjét, ám a szerep valószínűleg sok-sok jelölésre és díjra számíthat majd.

Whitney Houston 2012 februárjában, 48 évesen hunyt el tragikus körülmények között. Houston nemcsak a zeneiparban volt elismert sztár. Az énekesnő feltűnt olyan mozifilmekben is, mint például Több mint testőr, Az igazira várva vagy a Kinek a papné.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com