Hírek

Életrajzi film készül Whitney Houstonról

I Wanna Dance With Somebody lesz a címe a 2012-ben elhunyt énekesnőről szóló mozinak, melyet a Houston-hagyaték kezelőinek beleegyezésével forgatnak.

A film forgatókönyvének megírásával a Bohém rapszódia szkriptjének íróját, Anthony McCartent bízták meg – írja a Collider. McCarten az elmúlt években Oscar-mágnesnek mondható, hisz a Bohém rapszódia mellett ő  követte el A legsötétebb óra, A két pápa és A mindenség elmélete című opusok könyvét , amelyek férfi színészeit vagy jelölték, vagy szobrokkal tértek haza.

A rendezést illetően Stella Meghie tárgyal az illetékesekkel , akit a hazai filmbarátok a Minden, minden című romantikus dráma direktoraként ismerhetnek.

Az I Wanna Dance With Somebody az énekesnő hagyatékának kezelője, a The Whitney Houston Estate és az Primary Wave közös produkciója, előbbi okán a műben az ikon bármelyik dalát szabadon felhasználhatják majd.

A projektet Clive Davis zenei producer fejleszti.

Még nem tudni, hogy ki játszhatná el Houstont, minden idők egyik legnépszerűbb énekesnőjét, ám a szerep valószínűleg sok-sok jelölésre és díjra számíthat majd.

Whitney Houston 2012 februárjában, 48 évesen hunyt el tragikus körülmények között. Houston nemcsak a zeneiparban volt elismert sztár. Az énekesnő feltűnt olyan mozifilmekben is, mint például Több mint testőr, Az igazira várva vagy a Kinek a papné.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya