Hírek

Életrajzi filmen dolgozik újra együtt Matt Damon és John Krasinski

A megbukott milliárdos igaz történetét feldolgozó életrajzi filmhez írt alá Matt Damon és John Krasinski.

A Universal forgalmazásában készülő The King of Oil című életrajzi dráma a hajdani milliárdos olajmágnás, Marc Rich igaz történetét dolgozza fel. A projekthez leszerződött az Oscar-díjas Matt Damon és John Krasinski, aki idén rendezői tehetségével hívta fel magára a figyelmet a Hang nélkül című horror direktoraként. Vele ellentétben Damon, aki a hírek szerint a főszereplő Marc Richet fogja megformálni, tavalyi két filmje a Suburbicon és a Kicsinyítés egyaránt kritikai bukásnak bizonyult. A két színész legutóbb Gus Van Sant sótlan drámájában az Ígéret földjében játszott együtt, ám a hírek szerint a The King of Oilban Krasinski csak a produceri munkálatokban vesz részt.

A film forgatókönyvét Joe Shrapnel és Anna Waterhouse jegyzi, melynek Daniel Ammann biográfiája, a The King of Oil: The Secret Lives of Marc Rich szolgált alapul. A könyv jogait Krasinski produkciós cége, a Sunday Night Productions birtokolta, melynek munkatársaival fogja végezni a film produceri teendőit Krasinski Allyson Seeger, Vincent Sieber és Uri Singer oldalán.

Már zajlanak a film előmunkálatai, a bemutató pontos időpontjáról egyelőre nincs hír.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com