Hírek

Életünk Nagylábként – Sasquatch Sunset előzetes

sasquatch_sunset_jesse_eisenberg_riley_keough

Az idei Sundance Filmfesztiválon debütált a Zellner testvérek legújabb, abszurd humorú vígjátéka, amiben egy Nagylábú család egy évét követhetjük nyomon, ahogy felfedezik és belakják az észak-amerikai erdőséget.

David és Nathan Zellner az amerikai függetlenfilm furcsa figurái, akik olyan széleskörű sikert és kitörést sosem értek el, mint akár a Danielsék a Minden, mindenhol, mindenkorral, de időről-időre felbukkannak olyan különlegeségekkel, mint a Kumiko, a kincsvadász, a Hölgy vagy legutóbb a The Curse több epizódját is ők rendezték meg.

A 2024-es Sundance filmfesztiválon mutatták be legújabb filmjüket, amiben Jesse Eisenberg és Riley Keough egy Nagyláb párként élik az életüket az erdőben.

Később csatlakozik hozzájuk a film társrendezője, Nathan Zellner és Christophe Zajac-Denek szintén mitikus lényeknek maszkírozva, hogy közösen egy családként éldegéljenek az észak-amerikai vadonban. A Sasquatch Sunset egy teljesen szótlan film, leszámítva a címbeli lények morgását és nyögését.

A Sundance-es premiert követően az amerikai függetlenfilmekre szakosodott Bleecker Street vette meg a filmet amerikai forgalmazásra. Executive producerként Riley Keough mellett a független amerikai horror csillaga, Ari Aster is támogatta a produkciót, Jesse Eisenberg pedig producerként vett részt a projektben. A színész korábban David Zellner oldalán szerepelt Riley Stearns Az önvédelem művészete című filmjében, amelynek producere Nathan Zellner volt. Eisenberg 2022 augusztusában azt nyilatkozta a Varietynek, hogy a Zellner fivérek „zseniális rendezők, akikkel már régóta szeretnék együtt dolgozni”, az idei Sundance-en pedig azt mondta az IndieWire-nek, hogy a Sasquatch Sunset forgatókönyve „a legjobb öt forgatókönyv egyike volt, amit életemben olvastam”.

A film hitelessége miatt a színészek egy kiképzőtáborba is mentek, hogy megtanulják, hogyan lehet egy Nagylábhoz hasonló nehézkes járást elérni, miközben egész testüket védőprotézissel és prémmel takarták el, hogy megszólalásig hasonlítsanak a mitikus lényekre. A Zellner testvéreket régóta lenyűgözi a Nagylábúak legendája, ugyanis már 2010-ben készítettek egy Sundance-díjas rövidfilmet, a Sasquatch Birth Journal 2-t, amire akár előtanulmányként is lehet tekinteni.

A Sasquatch Sunset április 12-én kerül mozikba a tengerentúlon. Hazai bemutatóról egyelőre nincs hír.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com