Hírek

Életveszélyes jelenettel zárult a Kelj fel és járj forgatása

Kelj-fel-és-járj-Bogdan-Dumitrache

A film főhőse Bogdan Dumitrache több tíz méter magasban egyensúlyozott a Szabadság híd egyik pillérén a Kelj fel és járj egyik jelenetéért.

A 30 napos forgatást egy látványos és veszélyes jelenet felvételével zárta a Kelj fel és járj stábja – szól a sajtóközlemény. Ebben a jelenetben Félix, a történet tűzoltó hőse székhez kötözve tér magához, és válik részesévé egy házaspár pattanásig feszült összetűzésének.

A Kelj fel és járj főszereplője, Bogdan Dumitrache (Spirál) kaszkadőr segítsége nélkül mászott a Szabadság híd pillérére,

ezzel különösen veszélyes mutatványt végrehajtva.

A román új hullám vezető színészének nem idegen a magasság, hiszen tapasztalt mászónak számít civilben. A film készítői természetesen a biztonságot szem előtt tartották, így az elszánt színészt egy tartókötél tartotta. A látványos képsor a Kelj fel és járj egyik csúcspontja lesz, ami egyébként apa és fia egymásra találását követi nyomon. A tűzoltó hivatású apa és a zugvideókat forgató fia a családanya halála után távolodott el egymástól. A fiú azokról az öngyilkosjelöltekről készít videókat, akiket az apa igyekszik megmenteni.

„A drámai töltetű történeteknek mindig van valami felemelő, tiszta és őszinte jelentéstartalma. A Kelj fel és járj is ennek szellemében fogant meg bennem. A kezdetektől fogva arra törekedtem, hogy a két ember, apa és fia történetén keresztül a reményt és a szeretet erejét hangsúlyozzuk, dacára azoknak a körülményeknek, megpróbáltatásnak, amiken nekik át kell menniük a filmben.” – mondta Fésős András, a film rendezője.

Bogdan Dumitrache mellett Börcsök Olivér és Schneider Zoltán is szerepel a filmben. Kisebb szerepekben feltűnik Cserhalmi György, Keresztes Tamás, Takáts Andrea, Katona Péter, Kovács Lajos, Bánfalvi Eszter, Horváth Zorka és Hegedűs D. Géza is.

A film a látványt nem csak ebben az egy jelenetben tartotta szem előtt. Egy súlyos közúti baleset mentési munkálatainak felvétele során rengeteg tűzoltót és szirénázó gépjárműt vontak be a forgatásba.

Most több hónapos utómunka következik, ami során számítógépes trükköket is alkalmaznak a készítők. A film hazai bemutatóját 2023-ra tervezik.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com