Hírek

Elhalasztják Patty Jenkins Rogue Squadron című Star Wars filmjét

Star-Wars-Rogue-Squadron-X-wing

Patty Jenkins Rogue Squadron munkacímmel futó Star Wars filmje lekerült a Disney/Lucasfilm produkciós listájáról.

Rogue Squadron (kb. „Zsivány Osztag”) címmel készülő új Star Wars film, amelyet Patty Jenkins rendezett volna, bizonytalanná vált, miután a Disney és a Lucasfilm levette a 2022-es produkciós listáról – írja az IndieWire. Ez azt jelenti, hogy a film – amelyhez a pre-produkciós részt ez év végére, és a tényleges produkció kezdetét tavaszra várták – bizonytalan ideig eltolódik.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A halasztás oka főleg a rendező: Patty Jenkins nem tudja összeegyeztetni a máshol vállalt kötelezettségeivel ennek a filmnek a forgatását is, a stúdió viszont nem gondolkodik másik rendezőn. Jenkins ugyanis jelenleg egyszerre dolgozik a Wonder Woman 3. fejlesztésén (Warner Bros.) és egy Kleopátra-filmen is (Paramount). A lap szerint a producerek és több stábtag számára is kényelmesebb a halasztás, szintén naptár-egyeztetési problémák miatt.

A Jedi már nem tér vissza – Star Wars: Skywalker kora

Ez lett volna az első Star Wars mozifilm az új trilógia óta. Jenkins azt állította a filmről, hogy édesapjának, egy vadászpilótának szeretne emléket állítani vele, és szándéka szerint „a valaha készült legnagyobb vadászpilóta-filmet” szeretné elkészíteni.

A filmet még 2020 végén jelentették be a Disney és a Lucasfilm befektetőinek tartott összejövetelen. Nem sok szivárgott ki róla azóta sem: a film spin-offnak készül, és a rendező neve ismert, de ezen kívül alig valamit tudni róla. A stúdió naptárában 2023. december 22-i premierrel számoltak idáig; két másik film is tervben van (ezidáig) 2025-ös és 2027-es premierdátummal, de ezekről még annyit sem tudni, mint a most elhalasztott Rogue Squadron-ról.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.