Hírek

Elhalasztották a Star Wars 8. részének premierdátumát

Star Wars: Az ébredő Erő (J. J. Abrams, 2015.)

star_wars_ebredo_ero_4 A Disney tegnap bejelentette, hogy a történetben soron következő alkotás, a Star Wars 8. részénének bemutatóját 2017 májusáról decemberére tolja. Az okok egyelőre ismeretlenek – írja a cinemablend.com.

Szomorú hírrel jelentkezett tegnap a Disney, a Star Wars fanok nem 5, hanem 12 hónapot, azaz egy teljes évet kell, hogy kibírjanak új Star Wars film nélkül. Az eddig is köztudott volt, hogy az eredeti trilógia, majd annak folytatásához kapcsolódó újabb alkotások nagyjából két évente érkeznek majd a mozikba, a köztes években pedig előzményfilmeket láthatunk majd. Ennek kapcsán az idei év sem marad Star Wars film nélkül, de az eredetileg 2017 májusában érkező, a történetszálat ismét felvevő alkotás csak december 15-én érkezik a mozikba.

Az idei év Star Wars filmje egyébként a Rogue One: A Star Wars Story címet viseli, és a Halálcsillag terveinek ellopását mutatja be. A filmet Gareth Edwards rendezi (Monsters, Godzilla) és olyan neveket találunk benne, mint Felicity Jones, Mads Mikkelsen és Forest Whitaker. A film az előző évi darabhoz hasonlóan december 3. hetében kerül a mozikba, Magyarországon 22-én, és az új hírek fényében nagyon úgy tűnik, hogy erre az időszakra várhatjuk a későbbiekben is a Star Wars alkotásokat.

A Star Wars: Az ébredő Erő eszméletlen sikere mind Amerikában, mind Magyarországon tagadhatatlanul kapcsolódik a bemutatójának dátumához is, így könnyen lehet, hogy egyszerű marketing fogás, hogy a következő részt is karácsony és a szünidő idejére tolta a stúdió.

Sokak szerint azonban ennél többről van szó: állítólag Rian Johnson átírja és átalakítja meglévő forgatókönyvét, hogy még nagyobb hangsúlyt helyezhessen az előző részben megismert új karakterekre. Plusz 5 hónap ide vagy oda, ez mindenképpen szerencsés hírnek számít.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés