Hírek

Elhunyt a Batgirl, Yvonne Craig

yvonnecraigHetvennyolc éves korában elhunyt Yvonne Craig, aki a hatvanas évek Batman-tévésorozatában lett népszerű Batgirl szerepében és Elvis Presley oldalán is feltűnt a filmvásznon.

A hosszú ideje mellrákban szenvedő Craig otthonában, családja körében halt meg hétfőn a Los Angeles melletti Pacific Palisadesban – idézte szóvivőjét a Variety.com.

A színésznő a Star Trek sorozat harmadik évadában is szerepelt 1969-ben, ő játszotta az Orionról származó zöld lányt, Marthát, aki meg akarta ölni Kirk kapitányt. De feltűnt Az U.N.C.L.E. embere című szériában és a hatvanas évek elején készült A világvásáron történt és az Unokatestvéri csókok című Elvis Presley-filmekben.

Craig 2000-ben megjelent From Ballet to the Batcave and Beyond című memoárjában balett-táncosi pályakezdésétől első színészi próbálkozásain át mesélt pályájáról.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Hirdetés

Hirdetés