Hírek

Öngyilkos lett az Élősködők színésze

A dél-koreai Lee Sun-kyun legismertebb szerepe a Legjobb film Oscar-díjával jutalmazott Élősködőkben volt. A színész 48 évesen hunyt el.

A Yonhap nevű dél-koreai hírügynökség számolt be arról, hogy holtan találták a színészt egy autóban, amely egy szöuli parkban állt meg. A férfi búcsúlevelet hagyott hátra családjának, majd december 27-én korán reggel elment otthonról. A rendőrség emiatt keresést indított.

Lee ellen nemrég rendőrségi vizsgálat indult állítólagos illegális drogfogyasztás miatt. A színész azt állította, egy másik vizsgált személy áldozata lett, és állítólag több százezer dollárt veszített zsarolással. A Yonhap szerint a rendőrség még múlt szombaton háromszor is kihallgatta Lee-t, mert állítólag az év elején többször is marihuánát és más kábítószereket fogyasztott egy szöuli előkelő bár háziasszonyának otthonában. Azt állította, becsapták, és nem tudta, mit szed.

Lee Sun-kyun karrierje az IMDb szerint 46 filmből és/vagy tévésorozatból áll, egy minisorozata pedig az utómunkafázisnál tart

– az lesz az utolsó mozgókép, amelyben látható lesz a dél-koreai színész. Idén két filmje (a Project Silence és a Sleep) is szerepelt a Cannes-i Filmfesztivál programjában. Utóbbi széleskörű premierjét követően három hétig vezette a dél-koreai mozikasszákat.

Bár hazájában nagy névnek számított, munkája többnyire nem jutott el a magyar piacra, így a legtöbben az Élősködőkben láthatták itthon. A Legjobb film Oscarral is jutalmazott alkotásban a Park család fejét alakította, akit a központi szélhámosfamília igyekezett megkopasztani, vagy inkább, akinek igyekeztek a helyére lépni.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com