Hírek

Elhunyt Carl Weathers, a Rocky-filmek színésze

mandalóri

Apollo Creedként vált híressé Carl Weathers, később pedig a Ragadozóban, A mandalóriban és megannyi filmes és tévés produkcióban bukkant fel, emellett pedig rendezőként is tevékenykedett. 76 évesen érte a halál.

„Carl kivételes ember volt, aki rendkívüli életet élt. A filmhez, a televízióhoz, a művészetekhez és a sporthoz való hozzájárulásával kitörölhetetlen nyomot hagyott, személyét világszerte és nemzedékeken átívelően ismerték el. Szeretett testvér, apa, nagyapa, élettárs és barát volt” – áll a halála után a családja által megjelentett közleményben. A hírt többek közt a Deadline jelentette meg először.

Miután az 1960-as években főiskolai futballsztárrá vált, majd a ’70-es évek elején visszavonult a profi karrierjétől, Weathers a blaxploitation filmekben kezdett el játszani kisebb szerepekben. A Rocky-sorozat első négy részében a címszereplő ellenfelét, majd barátját, Apollo Creedet alakította. Eredetileg egy igazi bokszolónak szánták a karaktert, és állítólag azért kapta meg mégis, mert a meghallgatáson kritizálta Sylvester Stallone alakítását – ezzel pedig jó ellenfélnek bizonyult az alkotók számára. Minden bizonnyal ez maradt legismertebb szerepe annak ellenére, hogy később is rengeteget foglalkoztatták Hollywoodban.

Sylvester Stallone és Carl Weathers a Rocky forgatásán

Arnold Schwarzeneggerrel közös jelenete a Ragadozó elején kitörölhetetlen ékköve a ’80-as évek tesztoszterondús akciófilmjeinek. Később persze megfordult rengeteg műfajban. A Happy, a flúgos golfos félkezű golfedzőjeként szintén filmtörténeti alakká avanzsált. „Egy igazán nagyszerű ember, apa, színész és sportoló. Mindig jó volt vele lenni. Pokolian okos, hűséges és vicces. Mindennél jobban szerette a fiait. Micsoda fickó! Mindenki szerette. A feleségemmel mindig nagyon jól éreztük magunkat vele, amikor találkoztunk. Szeretet küldünk az egész családjának. Carlra mindig legendaként fognak emlékezni” – írta Adam Sandler elhunyt pályatársáról.

IMDb-profilja 80 szerepet számlál, amelyben bőven megfordulnak a másodvonalbeli krimik és akciófilmek, valamint rengeteg tévésorozat is,

köztük Az ítélet: család. Utolsó szerepe A mandalóri című Star Wars-sorozatban volt, ahol a főhős simlis barátjaként, Greef Kargaként egy újabb nemzedék számára vált kitörölhetetlen emlékké. Tévéepizódok rendezőjeként is az utolsó munkája a messzi-messzi galaxis egyik része.

Carl Weathers 76 éves korában, békésen, álmában hunyt el.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com