Hírek

Elhunyt Fred Willard

86 éves korában elhunyt Fred Willard színész, aki több mint 300 filmben és sorozatban szerepelt karrierje során – írja a Rolling Stones.

A leginkább komikus karakterekként, főként vígjátékokban felbukkanó Fred Willard közel 55 éves pályafutása során számtalan szerepben megfordult már. Sokak ismerik őt a Modern családból, a Szeretünk Raymondból, a Lármás családból, az Életkritikusból, esetleg a Gazdagok és szépekből. De állandó szerepei mellett megannyi sorozat, pl. Halottnak a csók egy-egy epizódjában is felbukkant.

Persze Willard nem kötelezte el magát a kisképernyő mellett: színházi és filmes alakításai is széles skálát fednek le. Ő volt Buck Laughlin a Nem kutya, és Ron Albertson a Guffmanra várva című vígjátékokban, Mike LaFontaine az Egy húron című zenés komédiában, de szerepelt A turnéban, a Mascotsban, és A fekete ötven árnyalatában is. A mindig jó kedélyű komikus brillírozott ha improvizációról volt szó.

A színész legutolsó sorozata, a Steve Carell főszereplésével készült Űrhadosztály május 29-én érkezik a Netflixre. A Space Force-t és Trump űrprogramját kifigurázó vígjáték első évadának mind a tíz részében láthatjuk majd őt.

Fred Willard halálhírét a lánya közölte, az alkotó álmában távozott békésen.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya