Hírek

Elhunyt Fred Willard

86 éves korában elhunyt Fred Willard színész, aki több mint 300 filmben és sorozatban szerepelt karrierje során – írja a Rolling Stones.

A leginkább komikus karakterekként, főként vígjátékokban felbukkanó Fred Willard közel 55 éves pályafutása során számtalan szerepben megfordult már. Sokak ismerik őt a Modern családból, a Szeretünk Raymondból, a Lármás családból, az Életkritikusból, esetleg a Gazdagok és szépekből. De állandó szerepei mellett megannyi sorozat, pl. Halottnak a csók egy-egy epizódjában is felbukkant.

Persze Willard nem kötelezte el magát a kisképernyő mellett: színházi és filmes alakításai is széles skálát fednek le. Ő volt Buck Laughlin a Nem kutya, és Ron Albertson a Guffmanra várva című vígjátékokban, Mike LaFontaine az Egy húron című zenés komédiában, de szerepelt A turnéban, a Mascotsban, és A fekete ötven árnyalatában is. A mindig jó kedélyű komikus brillírozott ha improvizációról volt szó.

A színész legutolsó sorozata, a Steve Carell főszereplésével készült Űrhadosztály május 29-én érkezik a Netflixre. A Space Force-t és Trump űrprogramját kifigurázó vígjáték első évadának mind a tíz részében láthatjuk majd őt.

Fred Willard halálhírét a lánya közölte, az alkotó álmában távozott békésen.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya