Hírek

Elhunyt Garami Gábor producer

66 éves korában meghalt Garami Gábor producer, tudatta a Magyar Nemzeti Filmalap a Facebook oldalán.

A Balázs Béla-díjas producer 1952-ben született, a Színház- és Filmművészeti Főiskola gyártásszervezői szakán 1991-ben szerzett diplomát.

Garami filmszakmában 1975-ben kezdett dolgozni, pályája elején népszerű tudományos és dokumentumfilmek készítésében vett részt. A MAFILM játékfilm-főgyártásszervezésen folytatta munkáit 1978-1991 között, utána pedig a CINEMA-FILM ügyvezető producere lett. Emellett a Filmszemle szervezőjeként, illetve a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanáraként is tevékenykedett.

Producerként dolgozott többek között a Bacsó Péter Hamvadó cigarettavégében, Jancsó Miklós Ede megevé ebédem című filmjében, a Márió, a varázslóban Almási Tamástól, valamint az Anyám és más futóbolondok a családból című Fekete Ibolya-filmben. Utolsó munkája a tavalyi Parázs a szívnek című független film volt Vámos Zoltán rendezésében.

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya