Hírek

Elhunyt Garami Gábor producer

66 éves korában meghalt Garami Gábor producer, tudatta a Magyar Nemzeti Filmalap a Facebook oldalán.

A Balázs Béla-díjas producer 1952-ben született, a Színház- és Filmművészeti Főiskola gyártásszervezői szakán 1991-ben szerzett diplomát.

Garami filmszakmában 1975-ben kezdett dolgozni, pályája elején népszerű tudományos és dokumentumfilmek készítésében vett részt. A MAFILM játékfilm-főgyártásszervezésen folytatta munkáit 1978-1991 között, utána pedig a CINEMA-FILM ügyvezető producere lett. Emellett a Filmszemle szervezőjeként, illetve a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanáraként is tevékenykedett.

Producerként dolgozott többek között a Bacsó Péter Hamvadó cigarettavégében, Jancsó Miklós Ede megevé ebédem című filmjében, a Márió, a varázslóban Almási Tamástól, valamint az Anyám és más futóbolondok a családból című Fekete Ibolya-filmben. Utolsó munkája a tavalyi Parázs a szívnek című független film volt Vámos Zoltán rendezésében.

Avatar

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya