Hírek

Elhunyt Gát György

77 éves korában elhunyt Gát György, rendező és producer, akinek legismertebb munkái a Linda, az Angyalbőrben és a Família Kft. című tévésorozatok.

Gát György halálhírtét lánya, Gát Anna tette közzé tegnap egy Twitter-bejegyzésben.

„Viszlát, apa! Annyira szeretlek. Még találkozunk…” – búcsúzott Gát Anna tőle.

Gát György 1947. február 5-én született Budapesten. Tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte. Pályáját a Magyar Televízióban világosítóként kezdte, majd az MTV kábelese, kameramanja, rendezőasszisztense, később rendezője és producere lett. 1993-tól 1999-ig a TNG Rt. elnök-vezérigazgatója, 1999-ben a New TNG Productions Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Tanított az ELTE esztétika-média tanszékén is. Első feleségétől, Görbe Nórától, a Linda című sorozat főszereplőjétől két gyermeke született. Később elváltak és mind a ketten újraházasodtak.

Nevéhez olyan sorozatok és filmek köthetők mint a Linda, az Angyalbőrben és a Família Kft. Emellett színházi rendezőként is kipróbálta magát. De színészként is emlékezhetünk rá, például az 1982-es Dögkeselyű filmből. Utolsó rendezése 2008-ban a Kis Vuk című animációs film, amelynek rendezője, társírója és producere volt Gát György.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com