Hírek

Elhunyt Geno Silva, A sebhelyesarcú néma gyilkosa

sebhelyesarcú

Geno Silva, Brian de Palma klasszikusában szereplő szótlan halálosztó alakítója 72 éves volt.

Geno Silva amerikai színészre legtöbben A sebhelyesarcú szó nélkül gyilkoló figurájaként emlékezhetnek. Ő puffantotta le az Al Pacino alakította Tony Montanát a film végén.

Silva 72 éves volt, és május 9-én halt meg Los Angeles-i otthonában.

Halálának tényét csak most jelentette be a család. A színész halálát a demencia egy speciális típusa okozta – írja a The Hollywood Reporter.

Geno Silva az új-mexikói Albuquerque-ban született, 1948. január 20-án. A sebhelyesarcún kívül számos nagysikerű moziban láthattuk. Szerepelt Az utolsó csepp (Tequila Sunrise) című filmben Mel Gibson és Michelle Pfeiffer mellett, valamint Steven Spielberg két kasszasikerében is, az Amistadban és Az elveszett világ: Jurassic Parkban.

Feltűnt David Lynch kultuszfilmjében, a Mulholland Drive-ban is, és több tévés siker köthető a nevéhez. A teljesség igénye nélkül: Miami Vice, Walker, a texasi kopó, Star Trek: Enterprise, Alias.

Színpadon is gyakran szerepelt: 1994-ben például Philip Seymour Hoffmannal és John Ortizszal az oldalán tűnt fel a  A velencei kalmárban,

Peter Sellers produkciójában, amelyet Chicagóban, Londonban, Párizsban és Hamburgban, Németországban is játszottak.

Családja azt kérte rajongóitól, hogy emlékére adományozzanak a Frontotemporális Demencia Egyesületnek.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya