Hírek

Elhunyt Gesztesi Károly

Forrás: Hit Rádió

Életének 56. évében elhunyt Gesztesi Károly színész.

A Blikk információi szerint az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

Gesztesi Károly Tóth Károly néven született 1963. április 16-án. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette. Három házasságából öt gyermeke született, a legidősebb fia, Máté, szintén színész lett.

A színész a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt. Az 1990-1991-es évadban a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja, azóta szabadfoglalkozású volt.

A színház mellett közel harminc játékfilmben játszott. Legismertebb filmjei közé tartozik a Valami Amerika első és második része, a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Tibor vagyok, de hódítani akarok vagy a Csak szex és más semmi. Utolsó filmes szerepe a 2016-os Cop Mortemben volt. Számos tévésorozatban is szerepelt, amelyek közül legtovább a Jóban rosszban stábjában játszott.

Ha valaki filmben talán nem is látta, a hangját valószínűleg akkor is hallotta, hiszen Gesztesi Károly szinkronszínész is volt. Az ő hangján szólaltak meg a nyolcvanas évek olyan tévés hősei, mint a Szupercsapat Mr. T-je vagy a Hegylakó Duncan MacLeodja. Animációs fronton ő volt Shrek, a Verdák Matukája, de a Szörny Rt. Sullyja is. Mozifilmekben gyakran az ő tolmácsolásában hallgattuk Slyvester Stallonét, Vin Dieselt és Forest Whitakert.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya