Hírek

Elhunyt Helen McCrory, a Peaky Blinders kiváló Polly-ja

Életének 52. évében távozott el Helen McCrory BAFTA-díjas színésznő, aki többek között a Peaky Blindersben, a Londoni rémtörténetekben és a Harry Potter-filmekben is szerepelt. Halálhírét férje, Damian Lewis jelentette be tegnap.

Elhunyt Helen McCrory, aki a Peaky Blinders egyik legszeretettebb és legjobb karakterét, Polly-t alakította. A művész hosszú ideje küzdött a rákkal.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A színésznő még 1995-ben kapott BAFTA-díjat a Streetlife című sorozatepizódért. De jelölték a Peaky Blinders, A királynő és a Harry Potter-filmekben nyújtott alakításai miatt is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a birmingham-i bandáról szóló sorozat legújabb, egyben záró évadának újfent meginduló forgatása alatt készült-e bármilyen anyag is a színésznővel. Az azonban valószínű, hogy Polly-tól az évad elején el fog köszönni az alkotás.

McCrory-t mostanában több minisorozatban is láthattuk. Ő alakította a védőügyvédet a Quiz című alkotásban, amely a brit Legyen Ön Is Milliomos egyik legnagyobb csalásáról szól. Illetve Hugh Laurie oldalán legutóbb a Roadkill című politikai drámában játszott.

De hangját adta olyan munkákhoz is, mint A fantasztikus Róka úr, a Loving Vincent vagy az egyik legsikeresebb kortárs fantasy-feldolgozás, Az Úr sötét anyagai. Utóbbiban az ő hangján szólalt meg James McAvoy karakterének daemonja, Stelmaria.

Helen McCrory a színpadon is igen aktív és ünnepelt volt, rövidre vágott pályafutása során is közel 30 különböző darabban szerepelt. Sok alakításáért díjazták is őt.

Az eltávozásáról szóló szomorú hírt a szintén színész férje, Damian Lewis jelentette be a tegnapi nap folyamán. E szerint a színésznő egy ideje küzdött már a rákkal, hogy aztán szerettei körében, az otthon nyugalmában feladja a harcot a betegség ellen. A párnak két gyermeke van.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.