Hírek

Elhunyt Holly Woodlawn, Andy Warhol múzsája

A 69 esztendős színésznő  agydaganat és májrák következtében halt meg – ismertette hétfőn a BBC News.

Puerto Ricóban született Haroldo Santiago Franceschi Rodriguez Danhakl néven, amelyet akkor cserélt a Woodlawnra, amikor 15 évesen elhagyta otthonát és stoppal New Yorkba utazott.

Egy 2007-ben a Guardiannek adott interjújában arról beszélt: nagyon örült a rövid hírnévnek, amelyet a Warhol-filmek szereplőjeként szerzett. “Úgy éreztem magam, mint Elizabeth Taylor” idézte fel, hozzátéve, akkor még nem gondolt rá, hogy a hírnév elillan, viszont nagyon élvezte a hirtelen jött sztárságot, mint mondta: “mesés volt”. Azt is elárulta, hogy már a hatvanas években eldöntötte, nem vállalja a nemváltoztató műtétet.

Bár nem lett belőle fősodorbeli sztár, a kilencvenes években is megjelent olyan független filmekben, mint a Twin Falls Idaho vagy a Billy’s Hollywood Screen Kiss, és játszott a Transparent című Golden Globe-díjas amerikai tévésorozatban is, amelyben egy Los Angeles-i apa bevallja családjának, hogy transznemű.

A Trashben szereplő Joe Dallesandro a Facebookon a közelmúltban arról írt, hogy meglátogatta Woodlawnt, akiről egy szeretetházban gondoskodtak halála előtt. A filmben, amelynek producere Warhol volt, rendezője pedig Paul Morrissey, egy New Yorkban élő párt alakítottak.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés