Hírek

Elhunyt Irene Cara, a Flashdance énekesnője

Irene Cara a Fame című filmben

Az Oscar-díjas énekes-dalszerző, Irene Cara 63 évesen hunyt el floridai otthonában.

Irene Cara legemlékezetesebb filmes munkáját a Flashdance slágereinek eléneklése jelentette. A film egy heggesztőként dolgozó fiatal táncosnő szerelmi életéről és érvényesülésért való küzdelemiről szólt. A fülbemászó dalbetétekkel dúsított történet Flashdance…What a Feeling című számáért pedig Oscar-díjjal is jutalmazták az énekesnőt, Giorgio Moroder zeneszerző és Keith Forsey szövegíró társaságában.

Szintén Irene Cara hangján szólalt meg az 1980-as musical szenzáció, a Hírnév főcímzenéje,

mely filmnek az egyik főszerepét is ő alakította. A tinédzserekre szabott zenés produkció egy csapásra híressé tette az énekesnőt és két Grammy jelölést is hoztt neki. Egyet a legjobb új művész, egyet pedig a legjobb pop-előadó kategóriájában.

Cara színésznőként olyan további produkciókban szerepelt, mint az 1950-es évek Harlemjében játszódó, a The Supremes együttes által inspirált zenész nővérekről szóló Sparkle, vagy a – szintén pár éve elhunyt – Joel Schumacher (Összeomlás, Ha ölni kell, A fülke) rendezésében készült Simlis taxisok. Utóbbiban ráadásul önmagát játszhatta el. De feltűnt Clint Eastwood és Burt Reynolds oldalán a Párbaj a városban akció-vígjátékában is.

A színésznő halálhírét publicistája, Judith A. Moose jelentette be egy hivatalos Twitter bejegyzésben. A halál okát egyelőre nem közölték, de a részletek további bejelentésére lehet majd számítani, amint több információ áll majd rendelkezésre – írta az Entertainment Weekley.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com