Hírek

Elhunyt Irrfan Khan, a Pi élete sztárja

Irrfan Khan korunk egyik legnevesebb indiai színésze volt. 53 éves korában hagyott itt minket.

Két világ színésze volt Irrfan Khan, mert bár Hollywoodban is képes volt megvetni lábát, elsősorban az indiai Bollywood sztárjaként tündökölt. A nemzet egyik komoly tehetsége volt, több díjjal is jutalmazták alakításait, és a negyedik legmagasabb civil elismerést is megkapta Indiában.

Itthon főleg nyugati szerepeivel találkozhattunk. Köztük is talán a legismertebb a Pi életében nyújtott alakítása, ahol a főhős karakter idősebb verzióját alakította. Felbukkant még a Gettómilliomosban, a Jurassic Worldben, az Infernóban és A csodálatos Pókemberben. Megjelent még Wes Anderson Utazás Darjeelingbe című mozijában és emlékezeteset alakított az Ezerízű szerelem című drámában.

Irrfan Khan, a Pi élete című filmben

Karakterei közt sok erőteljes, mégis emberi figurát találunk. Peter Bradshaw, a The Guardian szerzője az alábbi szavakkal jellemezte Irrfan Khant:

„a hindi és angol nyelvű mozik kiváló és karizmatikus sztárja, akinek tevékeny karrierje értékes hidat képezett a dél-ázsiai és hollywoodi filmgyártás közt.”

2018-ban diagnosztizáltak nála rákot, a héten azonban egy vastagbél-fertőzés miatt szállították kórházba. 2020. április 29-én adta fel a küzdelmet.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya