Hírek

Elhunyt Irrfan Khan, a Pi élete sztárja

Irrfan Khan korunk egyik legnevesebb indiai színésze volt. 53 éves korában hagyott itt minket.

Két világ színésze volt Irrfan Khan, mert bár Hollywoodban is képes volt megvetni lábát, elsősorban az indiai Bollywood sztárjaként tündökölt. A nemzet egyik komoly tehetsége volt, több díjjal is jutalmazták alakításait, és a negyedik legmagasabb civil elismerést is megkapta Indiában.

Itthon főleg nyugati szerepeivel találkozhattunk. Köztük is talán a legismertebb a Pi életében nyújtott alakítása, ahol a főhős karakter idősebb verzióját alakította. Felbukkant még a Gettómilliomosban, a Jurassic Worldben, az Infernóban és A csodálatos Pókemberben. Megjelent még Wes Anderson Utazás Darjeelingbe című mozijában és emlékezeteset alakított az Ezerízű szerelem című drámában.

Irrfan Khan, a Pi élete című filmben

Karakterei közt sok erőteljes, mégis emberi figurát találunk. Peter Bradshaw, a The Guardian szerzője az alábbi szavakkal jellemezte Irrfan Khant:

„a hindi és angol nyelvű mozik kiváló és karizmatikus sztárja, akinek tevékeny karrierje értékes hidat képezett a dél-ázsiai és hollywoodi filmgyártás közt.”

2018-ban diagnosztizáltak nála rákot, a héten azonban egy vastagbél-fertőzés miatt szállították kórházba. 2020. április 29-én adta fel a küzdelmet.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya