Hírek

Elhunyt Irrfan Khan, a Pi élete sztárja

Irrfan Khan korunk egyik legnevesebb indiai színésze volt. 53 éves korában hagyott itt minket.

Két világ színésze volt Irrfan Khan, mert bár Hollywoodban is képes volt megvetni lábát, elsősorban az indiai Bollywood sztárjaként tündökölt. A nemzet egyik komoly tehetsége volt, több díjjal is jutalmazták alakításait, és a negyedik legmagasabb civil elismerést is megkapta Indiában.

Itthon főleg nyugati szerepeivel találkozhattunk. Köztük is talán a legismertebb a Pi életében nyújtott alakítása, ahol a főhős karakter idősebb verzióját alakította. Felbukkant még a Gettómilliomosban, a Jurassic Worldben, az Infernóban és A csodálatos Pókemberben. Megjelent még Wes Anderson Utazás Darjeelingbe című mozijában és emlékezeteset alakított az Ezerízű szerelem című drámában.

Irrfan Khan, a Pi élete című filmben

Karakterei közt sok erőteljes, mégis emberi figurát találunk. Peter Bradshaw, a The Guardian szerzője az alábbi szavakkal jellemezte Irrfan Khant:

„a hindi és angol nyelvű mozik kiváló és karizmatikus sztárja, akinek tevékeny karrierje értékes hidat képezett a dél-ázsiai és hollywoodi filmgyártás közt.”

2018-ban diagnosztizáltak nála rákot, a héten azonban egy vastagbél-fertőzés miatt szállították kórházba. 2020. április 29-én adta fel a küzdelmet.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com